Archiprix

 

Froukje van de Klundert wint Archiprix 2012

Op zaterdagmiddag 23 juni 2012 werden in Eindhoven de winnaars van de Archiprix 2012 bekend gemaakt, de prijs voor het beste afstudeerplannen van Nederland. Froukje van de Klundert is afgestudeerd als architect aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en is trots dat Froukje van de Klundert tot één van de winnaars van deze prestigieuze prijs behoord. Haar afstudeerproject The Edge Effect is een plan voor een brede school in de Tarwewijk in Rotterdam waar de grenzen tussen openbaar en privé, de straat en de school vervagen.

 

Uit het juryrapport over het architectuurproject van Froukje:


"Het prijzenswaardige doel is om door middel van deze school de jeugdcultuur in de probleemwijk optimaal in contact te brengen met een veelheid aan educatieve voorzieningen. De gekozen strategie biedt een interessant alternatief voor de gangbare relatief introverte grote brede scholen. Het model van een soort stadscampus sluit erg goed aan bij het gestelde doel en levert een bijdrage aan de actuele discussie over de scholenbouw. De integratie met de achterstandswijk is optimaal. Het model geeft tevens goede uitgangspunten voor flexibiliteit.[...] Het idealistisch plan is goed ontworpen en mooi uitgewerkt."

 

Bekijk het afstudeerproject The Edge Effect met een toelichting op het plan op de website van Achiprix of op de Academiewebsite.

 

Archiprix
Archiprix is dé wedstrijd voor de beste afstudeerplannen van Nederland. Elk jaar sturen de Nederlandse masteropleidingen met de afstudeerrichtingen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur hun beste afstudeerplannen in voor Archiprix.