Arjen Reas wint Gemma Smid Architectuurprijs

met woningbouwproject 'Living on the Edge'

Publicatie datum: 27 juni 2012 02:30 | Door: Alenka Milward

Tijdens de Dag van de Architectuur afgelopen zaterdag werd naast de Archiprix ook de Gemma Smid Architectuurprijs 2012 uitgereikt. De Gemeente Zoetermeer reikte voor de vierde maal deze prijs uit, dit jaar voor de beste nieuwe woonhuizen. Het ontwerp van Arjen Reas aan de Maasdamstraat 38 is door de vakjury uitgekozen als één van de twee winnaars. Daarnaast won Arjen met zijn ontwerp ook de publieksprijs.

Arjen Reas wint Gemma Smid Architectuurprijs 2012!

Arjen Reas was één van de gelukkigen die de Zoetermeerse architectuurprijs in ontvangst mocht nemen voor zijn woonhuis Living on the Edge. De andere prijs ging naar naar het woonhuis Cyprus 63 van Keizerrijk Architecten.

Het heldere en goed uitgewerkte concept van de woning aan de Maasdamstraat 38 van Arjen Reas wist de jury te overtuigen:
“De woning met de diep over het witte stuc doorlopende rieten kap past goed in het polderlandschap. Het harde stuc vormt een mooi contrast met het zachte riet en de goed uitgewerkte detaillering en het materiaalgebruik ondersteunen het concept.”

Arjen Reas is momenteel aan het afstuderen aan de masteropleiding Architectuur van de Rotterdamse Academie. In 2010 startte hij zijn eigen ontwerpbureau Arjen Reas.

 

Living on the Edge
Living on the Edge
Living on the Edge
Living on the Edge
Living on the Edge