Atelierwerk

Ferhat Sari

Vlak voor het Leids Universitair Medisch Centrum, schuin tegenover CS Leiden, is er een groene vlakte ten grootte van bijna twee voetbalvelden. De vlakte staat er al een lange tijd verlaten bij en word gebruikt als oplsagplek voor omringende bouwwerken.

Mark Maasdam

Voor deze opgave heb ik een ontwerp gemaakt voor Haarlem 2100. Voor deze opgave hebben we eerst een tijdlijn gemaakt. Deze tijdlijn is een middel om een voorspelling van 100 jaar in de toekomst te doen. Het idee was om een soort scenario te schrijven dat geheel onderbouwd kon worden, doormiddel van de tijdlijn.

Mark Maasdam

 

De opgave is de transformatie van en bestaand kantoorgebouw, momenteel schoolgebouw, naar een woongebouw. Uitgangspunten voor het project waren een efficiente gebouwindeling i.v.m. de haalbaarheid van een hergebruik opgave en de wijze waarmee het bestaande gebouw gebruikt wordt voor het nieuwe ontwerp.

Anouar Habibi

Het pop-up theater. Een publieke gebouwtje dat gebruikt kan worden voor komedie-, zang-,
toneel- en andere podiumvoorstellingen. Naast de rol van vermaak kan het gebouw
met behulp van architectuur een belangrijke betekenis in een ruimte vormen.
‘’The theater Cave’’ is een concept dat zich kritisch positioneert ten opzichte van zijn
context aan de laakhaven in Den Haag. De laakhaven heeft een rijke geschiedenis,
waarbij door de jaren heen veel is veranderd. Een van de grote veranderingen was de

Linda van Os

De noodklok wordt geluid over leegstand in het winkelsegment. De successen van giganten zoals de Primark en de Mediamarkt bewijzen dat winkelen zoals vroeger aan het verdwijnen is. Dat het roer om moet is ook in Sittard duidelijk. Voor lange tijd is het winkelhart binnen de vestingmuren gebleven. Nu, met de komst van het nieuwe winkelcentrum Ligne, verschuift het zwaarte punt. Moet het verouderde Den Tempel nog wel onderdeel willen zijn van het traditionele winkelhart?

Amber Peters

Zutphen heeft een lange geschiedenis die tot voor de middeleeuwen reikt. Vanaf 1285 heeft de stad haar stadsrechten waarna omstreeks 1300 de stadsmuur verrees. Na de Spaanse bezetting tot 1591 kwam er een nieuwe gordel in de verdedigingslinie waarbij het Bourgonjebolwerk in de Turfhaven (laten Houthaven) werd gebouwd. Rondom deze haven was tot het bombardement in de Tweede Wereldoorlog veel activiteit.

Freek van Riet

In het atelier, Atlas van Dordrecht, wordt om een drietal ontwerpen gevraagd. Het betreft drie verschillende locaties met ieder een programma van 100 woningen. Ieder ontwerp gaat uit van de kansen en kwaliteiten van het gebied, hetgeen een meerwaarde oplevert voor de plek.

Niek van der Putten
 
Op 700 meter ten westen van het Centraal Station te Eindhoven staat het HCZ gebouw. De bouw hiervan werd in 1981 voltooid. Het  HCZ (H = Huur C = Centrum Z = Object) maakte onderdeel uit van het toenmalige "Complex E", een van de vele gebieden in eigendom van Philips. Tot complex E behoren onder andere de Lichttoren en de witte dame , twee markante gebouwen in centrum van Eindhoven die reeds zijn aangemerkt als rijksmonument.
 
Ondanks dat het kantoorgebouw in opdracht van Philips werd gebouwd, was de eerste gebruiker AEGON verzekeringen.
Tea Hadzizulfic

In 2028 the Summer Olympics will take place in The Netherlands. The discussions nowadays are concerning the high expenses that the host country is spending to be able to have such an event as well the re-use of the sport facilities that are made for the event. The question is how to make such an event more efficient and how not to let the sport facilities fade away as happened in Greece with the 2004 Summer Olympics.

david verdonk

Production Bridge

Connecting the Neigbourhoud with the harbour

While the harbour is moving more and more to the west of Rotterdam, the city harbours are losing their function in the city. In the time that silo's , fabrics and other harbour related building were in full use. These harbours were te center of activities for neighbourhoods like Feijnenoord  Katendrecht and Tarwewijk.

. After the woningwet in 1903 Rotterdam started to build houses/neighbourhoods to accommodate the workers in the harbour.

Anna Cecilia Miedema
Gegeven is de Museumpark als de locatie voor het nieuw collectiegebouw. Volgens de geschiedenis is de Museumpark een van de laatste stukjes stad Rotterdam dat ingevuld is. Het Museumpark maakt deel van de toenmalige “Coolsepolder”. Het eerste ontwerp van Museum Boijmans van Beuningen (1924) en de in de jaren tachtig plan van OMA en Yves Bruinier voor het Museumpark volgen de lijnen van deze polderverkaveling. Om de huidige park zo min mogelijk te verstoren is de plek voor het nieuw collectiegebouw op de “Rosenpad” gevallen.
Robby Smith

Het Museumpark heeft diverse kamers. Het Voorportaal, de entree van het park. Het podium voor activiteiten. Romantische tuin om doorheen te wandelen. Het Rosarium, om in te verblijven en het blauwe plein als stedelijk plein. Hierdoor is er in het park een grote diversiteit aan sferen binnen het park. Dit maakt het park een waardevol gegeven die je naar mijn mening niet mag verstoren maar juist moet toevoegen en versterken. In het ontwerp wordt er een visuele en directe connectie gelegd naar de kamers.

Pascalle Asgarali

Apart from the Maasvlakte being a harbor, it is also a place where the people of Rotterdam go to relax and enjoy the scenery. The journey to the Maasvlakte itself is a way of escaping the daily routines of our lives. There is lots to be seen. The road takes the visitor through lots of different fields of industry. 

Francesco Catanese

Het Nieuwe Depot: een complexe opgave op het Museumpark in Rotterdam. Een opgave waarbij gevraagd is een icoon te ontwerpen waarin publieke galleries samenkomen met depots voor het museum Boijmans en derden. Rekening houdend met een goede circulatie voor de kunst, personeel, publiek en St. de Verre Bergen. Hoewel het overgrote deel zal bestaan uit depots, zullen de bezoekers de verhouding gesloten/ publiek qua beleving anders moeten ervaren. 

Leonard Nieuwenhuijse

Sittard is een bruisende stad in de regio van Zuid-Limburg. Dit komt vooral door de vele industrie die om de stad heen ligt. De oude mijnbouwindustrie is gerevitaliseerd tot hoogstaande high-tech industrie waar veel mensen met veel kennis en ideeën werken. Ook bij Hogeschool Zuyd en het ziekenuis werken veel mensen met kennis.