Froukje van de Klundert wint Archiprix 2012

met haar afstudeerplan 'The Edge Effect'

Publicatie datum: 26 juni 2012 09:59 | Door: Alenka Milward

Op zaterdagmiddag 23 juni werden in Eindhoven de winnaars van de Archiprix 2012 bekend gemaakt, de prijs voor het beste afstudeerplannen van Nederland. De Rotterdamse Academie is trots dat Froukje van de Klundert tot één van de winnaars van deze prestigieuze prijs behoord. Haar afstudeerproject The Edge Effect is een plan voor een brede school in de Tarwewijk in Rotterdam waar de grenzen tussen openbaar en privé, de straat en de school vervagen.

Froukje van de Klundert wint Archiprix 2012!

Froukje van de Klundert is afgestudeerd als architect aan de Academie en is één vier winnaars van de Archiprix 2012. Samen met de andere ontwerpers Herman Zonderland, Ard Hoksbergen, Jorrit Noordhuizen en Inge Kersten ontving zij de eerste prijs. Een eervolle vermelding ging naar Martijn Schlatmann en Kim Verhoeven.

 

Uit het juryrapport over het architectuurproject van Froukje:

"Het prijzenswaardige doel is om door middel van deze school de jeugdcultuur in de probleemwijk optimaal in contact te brengen met een veelheid aan educatieve voorzieningen. De gekozen strategie biedt een interessant alternatief voor de gangbare relatief introverte grote brede scholen. Het model van een soort stadscampus sluit erg goed aan bij het gestelde doel en levert een bijdrage aan de actuele discussie over de scholenbouw. De integratie met de achterstandswijk is optimaal. Het model geeft tevens goede uitgangspunten voor flexibiliteit.[...] Het idealistisch plan is goed ontworpen en mooi uitgewerkt."

 

Bekijk het afstudeerproject The Edge Effect met een toelichting op het plan op de website van Achiprix.

 

Archiprix
Archiprix is dé wedstrijd voor de beste afstudeerplannen van Nederland. Elk jaar sturen de Nederlandse masteropleidingen met de afstudeerrichtingen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur hun beste afstudeerplannen in voor Archiprix.

 

De Academie is blij met het succes van Froukje en deze impuls voor haar carriere.

 

Ga voor meer nieuws over Archiprix 2012 naar de website van Archiprix

 

Prijsuitreiking Archiprix 2012
The Edge Effect - Collage - biologie scheikunde wiskunde
The Edge Effect - Collage - biologie scheikunde wiskunde apotheek
The Edge Effect - Interieur galerie kunst en techniek
The Edge Effect - Interieur lunchroom
The Edge Effect - College - Lunchroom moestuin basketbal bibliotheek
The Edge Effect - Interieur bibliotheek
The Edge Effect - Interieur leiding sport