Kennismakingsactiviteiten

Het gehele jaar door biedt de Rotterdamse Academie activiteiten aan om kennis te maken met de  Masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw. Van informatiebijeenkomsten tot een dagje meelopen met studenten tot zelf een ontwerpopgave doen tijdens de kennismakingsworkshop. Een breed scala aan activiteiten om jou een zo goed mogelijk beeld te geven wat een studie aan de Academie inhoudt en in welke sfeer dat gebeurt. Daarnaast kun je het gehele jaar door een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met één van onze opleidingscoördinatoren.

De eerstvolgende kennismakingsactiviteiten studiejaar 2014-2015:

Informatiebijeenkomst donderdag 30 oktober 2014 >>19u00

Wat betekent studeren aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst? In een presentatie krijg je van opleidingscoördinatoren en een student informatie over:

 

  • de Masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw
  • de beroepspraktijk
  • student aan het woord: hoe ziet een week van de studerende werknemer eruit?
  • informatie over het voorbereidend techniekprogramma voor studenten van een beeldende -  kunstopleiding richting interieur, ruimtelijk ontwerpen en vormgeving

 

Programma

18:30 uur Inloop

19:00 uur Presentatie

20:00 uur Vragen

20:15 uur  Na de plenaire bijeenkomst is er gelegenheid om het gebouw te bezichtigen, studentenwerk te bekijken en staan de coördinatoren en studenten bij de bar tot je beschikking voor vragen.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met info@ravb.nl

Meeloopdag vrijdag 21 november 2014 >> 08:30 uur

Zelf ervaren hoe een dag studeren op de Academie eruit ziet? Loop mee met studenten om een beeld te krijgen hoe het ontwerponderwijs hier wordt vormgegeven en de sfeer te proeven. Je krijgt een rondleiding over de campus, je volgt een laboratorium, een lezing, en kijkt mee bij presentaties van studenten. Het programma duurt tot ongeveer 15:00 uur.

Neem voor meer informatie en aamelden contact op met info@ravb.nl

Kennismakingsworkshop >> n.n.t.b.

Tijdens de ontwerpworkshop krijg je de mogelijkheid krijgt om in 2 dagen intensief kennis te maken met de Academie, het onderwijs, studenten en ontwerpers. Je gaat aan een ontwerpopgave werken samen met andere deelnemers. Je wordt uitgedaagd om te experimenteren en te onderzoeken. Ervaren masterstudenten helpen je bij het analyseren van de omgeving, een concept te formuleren en deze te vertalen naar een ontwerp. Tijdens de workshop is er volop gelegenheid om de campus te verkennen, studentenwerk te bekijken en studenten aan de tand te voelen over het studeren aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Neem voor meer informatie en aamelden contact op met info@ravb.nl