Kennismakingsactiviteiten

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw. Van informatiebijeenkomsten tot een dagje meelopen met studenten, tot een ontwerpopgave doen tijdens de kennismakingsworkshop. Een breed scala aan activiteiten om jou een zo goed mogelijk beeld te geven wat een ontwerpstudie aan de Academie inhoudt en in welke sfeer dat gebeurt. Daarnaast kun je het gehele jaar door een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met één van onze opleidingscoördinatoren. Wil je deelnemen aan één van de kennismakingsactiviteiten? Stuur een e-mail naar info@ravb.nl.

Kalender kennismakingsactiviteiten studiejaar 2014-2015 (meer informatie over deze activiteiten vind je hieronder):

2014

- Vrijdag 21 november: Meeloopdag, aanvang 8u30

2015

- Donderdag 19 februari, aanvang 19u00: Informatie avond

- Vrijdag 20 februari, aanvang 9u30: Meeloopdag + portfolio advies

- Vrijdag 27 maart: Kennismakingsworkshop + portfolio advies

- Vrijdag 24 april, aanvang 9u30: Meeloopdag + portfolio advies

- Donderdag 4 juni, aanvang 19u00: Laste minute informatie avond + portfolio advies

Informatiebijeenkomst donderdag 19 februari, aanvang 19u00

Wat betekent studeren aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst? In een presentatie krijg je van opleidingscoördinatoren en een student informatie over:

 

  • de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw
  • de beroepspraktijk
  • student aan het woord: hoe ziet een week van de studerende professional eruit?
  • informatie over het voorbereidend techniekprogramma voor studenten van een beeldende -  kunstopleiding richting interieur, ruimtelijk ontwerpen en vormgeving

 

Programma

18:30 uur Inloop

19:00 uur Presentatie

20:15 uur Vragen

20:30 uur  Na de plenaire bijeenkomst is er gelegenheid om het gebouw te bezichtigen, studentenwerk te bekijken en staan de coördinatoren en studenten bij de bar tot je beschikking voor vragen.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met info@ravb.nl

Meeloopdag + adviesgesprek vrijdag 20 februari 2015, aanvang 09u30

Zelf ervaren hoe een dag studeren op de Academie eruit ziet? Loop mee met studenten om een beeld te krijgen hoe het ontwerponderwijs hier wordt vormgegeven en de sfeer te proeven. Je krijgt een rondleiding over de campus, je volgt een laboratorium, een lezing en een atelier. Het programma duurt tot ongeveer 15:00 uur. Darnaast is het mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen met een opleidingshoofd Architectuur of Stedenbouw. Op basis van je cv en portfolio wordt tijdens het gesprek gekeken of een ontwerpopleiding aan de Academie jou een goed toekomstperpectief kan bieden.

Kennismakingsworkshop vrijdag 27 maart 2015

Tijdens de ontwerpworkshop krijg je de mogelijkheid krijgt om in 2 dagen intensief kennis te maken met de Academie, het onderwijs, studenten en ontwerpers. Je gaat aan een ontwerpopgave werken samen met andere deelnemers. Je wordt uitgedaagd om te experimenteren en te onderzoeken. Ervaren masterstudenten helpen je bij het analyseren van de omgeving, een concept te formuleren en deze te vertalen naar een ontwerp. Tijdens de workshop is er volop gelegenheid om de campus te verkennen, studentenwerk te bekijken en studenten aan de tand te voelen over het studeren aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

De workshop vindt plaats van donderdag 26 maart om 13u00 - 21u00 tot vrijdag 27 maart van 9u00 - 17u00.