Kennismakingsactiviteiten

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw. Van informatiebijeenkomsten tot een dagje meelopen met studenten, tot een ontwerpopgave doen tijdens de kennismakingsworkshop. Een breed scala aan activiteiten om jou een zo goed mogelijk beeld te geven wat een ontwerpstudie aan de Academie inhoudt en in welke sfeer dat gebeurt. Daarnaast kun je het gehele jaar door een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met één van onze opleidingscoördinatoren. Wil je deelnemen aan één van de kennismakingsactiviteiten? Stuur een e-mail naar info@ravb.nl.

Kalender kennismakingsactiviteiten studiejaar 2014-2015 (meer informatie over deze activiteiten vind je hieronder):

2014

- Vrijdag 21 november: Meeloopdag, aanvang 8u30

2015

- Donderdag 19 februari, aanvang 19u00: Informatie avond

- Vrijdag 20 februari, aanvang 9u30: Meeloopdag + portfolio advies

- Vrijdag 27 maart 8u30 - 19u00: Kennismakingsworkshop

- Vrijdag 24 april, aanvang 9u30: Meeloopdag + portfolio advies

- Donderdag 4 juni, aanvang 19u00: Laste minute informatie avond + portfolio advies

Informatiebijeenkomst

Wat betekent studeren aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst? In een presentatie krijg je van opleidingscoördinatoren en een student informatie over:

  • de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw
  • de beroepspraktijk
  • student aan het woord: hoe ziet een week van de studerende professional eruit?
  • informatie over het voorbereidend techniekprogramma voor studenten van een beeldende -  kunstopleiding richting interieur, ruimtelijk ontwerpen en vormgeving

Programma

18:30 uur Inloop

19:00 uur Presentatie

20:15 uur Vragen

20:30 uur  Na de plenaire bijeenkomst is er gelegenheid om het gebouw te bezichtigen, studentenwerk te bekijken en staan de coördinatoren en studenten bij de bar tot je beschikking voor vragen.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met info@ravb.nl

Meeloopdag + adviesgesprek

Zelf ervaren hoe een dag studeren op de Academie eruit ziet? Loop mee met studenten om een beeld te krijgen hoe het ontwerponderwijs hier wordt vormgegeven en de sfeer te proeven. Je krijgt een rondleiding over de campus, je volgt een laboratorium, een lezing en een atelier. Het programma duurt tot ongeveer 15:00 uur. Darnaast is het mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen met een opleidingshoofd Architectuur of Stedenbouw. Op basis van je cv en portfolio wordt tijdens het gesprek gekeken of een ontwerpopleiding aan de Academie jou een goed toekomstperpectief kan bieden.

Reactie van een bezoeker aan de meeloopdag:

"Wat mij vooral is bijgebleven:
• De aangename en ongedwongen sfeer tussen de studenten en docenten onderling.
• De mogelijkheden om zelf je studietraject samen te stellen volgens je eigen interesses en doelstellingen binnen het vakgebied.
• De grote verscheidenheid aan ontwerpopgaven op verschillende schaalniveaus en de overlap met de opleiding stedenbouw.
• De combinatie beroepspraktijk en studie.
Dit zijn voor mij dan ook de voornaamste troeven waarom ik voor de academie zou kiezen."

Kennismakingsworkshop vrijdag 27 maart 2015 8u30 - 18u00

Tijdens de ontwerpworkshop krijg je de mogelijkheid om intensief kennis te maken met de onderwijsfilosofie van de Academie. Je werkt samen andere deelnemers aan een uitdagende ontwerpopgave onder begeleiding van masterstudenten. Je wordt uitgedaagd om te experimenteren en te onderzoeken. Tijdens de workshop maak je kennis met de locatie, de sfeer op de Academie en kun je studenten aan de tand voelen over de studie.