Kennismakingsactiviteiten

Het gehele jaar door biedt de Rotterdamse Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw. Van informatiebijeenkomsten tot een dagje meelopen met academiestudenten tot zelf een ontwerpopgave doen tijdens de kennismakingsworkshop. Een breed scala aan activiteiten om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van wat het studeren aan de Academie inhoudt en in welke sfeer dat gebeurt. 

De eerstvolgende bijeenkomsten die op de agenda staan zijn: 

Informatiebijeenkomst donderdag 30 oktober 2014 >>19u00
Wat betekent studeren aan een Academie van Bouwkunst? In een presentatie krijg je van opleidingscoördinatoren en studenten informatie over:

  • de masteropleidingen architectuur en stedenbouw
  • de beroepspraktijk: hoe ondersteunen wij studenten bij het vinden van een baan?
  • studenten vertellen over hun passie voor het vak en waarom zij voor de Rotterdamse Academie gekozen hebben
  • informatie over het voorbereidend techniekprogramma voor studenten van een beeldende kunstopleiding richting interieur en vormgeving

Neem voor meer informatie en aamelden contact op met info@ravb.nl

Meeloopdag vrijdag 21 november 2014

Zelf ervaren hoe een dag op de Academie eruit ziet? Loop mee met onze studenten of de sfeer te proeven en een beeld te krijgen hoe het ontwerponderwijs hier wordt vormgegeven. Je maakt kennis met ontwerpers, docenten, studenten en gaat zelf een een kleine ontwerpoefening doen.

Neem voor meer informatie en aamelden contact op met info@ravb.nl

Kennismakingsworkshop >> n.n.t.b.

Elk jaar organiseert de Rotterdamse Academie van Bouwkunst een kennismakingsworkshop, waarin je de mogelijkheid krijgt om in 2 dagen intensief kennis te maken met de Rotterdamse Academie, het onderwijs en de studenten. In deze korte workshop ga je zelf aan de slag en word je uitgedaagd om te expirimenteren en te onderzoeken. Ervaren Academiestudenten helpen je bij het analyseren van de omgeving, een concept te formuleren en deze te vertalen naar een ontwerp.

Neem voor meer informatie en aamelden contact op met info@ravb.nl