Toelating masteropleiding Stedenbouw

 Formeel toelaatbaar zijn kandidaten met:


- een HBO-diploma Bachelor of Built Environment met een minor Stedenbouw;
- een HBO-diploma Bachelor of Built Environment / Ruimtelijke Ordening en Planologie met een minor Stedenbouw;
- een WO-diploma Bachelor of Science in Architecture, of Architecture, Building and Planning;
- een WO-diploma Master of Science in Architecture, Urbanism and Building Technology, Master of Science in Architecture, Building and Planning of Master of Science in Construction Management and Urban Development;
- een WO-diploma Master of Science in Landscape Architecture and Planning;
- een certificaat van een postdoctorale of postacademische opleiding aan een Nederlandse instelling op het gebied van Urban Design, Urban Development of Landscape Architecture and Planning;
- een vergelijkbare buitendlandse bachelor- of masterdiploma, erkend door de Nuffic International Recognition Department.

Definitieve toelating vindt plaats tijdens een startgesprek.

 

Staat je vooropleiding hier niet bij? Wellicht kom je in aanmerking voor de pre-master Stedenbouw. Twijfel je of heb je vragen over de toelating, neem dat contact op met het studiesecretariaat.

 

Pre-master Stedenbouw
Voor studenten met een vooropleiding zonder de juiste specialisatie bieden wij een pre-master Stedenbouw  aan. Bijvoorbeeld voor studenten met een bachelordiploma Bouwkunde of Ruimtelijke Ordening en Planologie zonder minor of specialisatie stedenbouw.

Het programma van de Minor Stedenbouw is onderdeel van de HBO opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Hogeschool Rotterdam. Deze doorstoomminor Stedenbouw is ontwikkeld voor ROP studenten als voorbereiding op de Master Stedenbouw van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Deze minor kan gevolgd worden na de bacheloropleiding, maar is ook toegankelijk voor studenten die de minor bijvoorbeeld tijdens hun stageperiode willen doen.

Wanneer je de minor Stedenbouw met succes afrondt ben je formeel toelaatbaar tot de masteropleiding Stedenbouw. 

Meer informatie over de pre-master Stedenbouw.