Opbouw studie

Opbouw studie

De kracht van het studeren aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst is de keuzevrijheid. Je kunt vrij kiezen uit het totale programma-aanbod zodat je zelf kunt bepalen welke richting je op wilt in het vak. De opleidingen architectuur en stedenbouw delen een groot deel van het onderwijsprogramma. Want het is van groot belang dat architecten weten hoe stad en stedelijkheid werken, en stedenbouwers hoe ook de kleinste korrel van de stad optimaal werkt. Daarmee stimuleren we je om je eigen interesses en fascinaties binnen het vakgebied en direct daarbuiten te onderzoeken en te verdiepen. Bekijk de studieopbouw in het schema.

Zowel het studie- als het praktijkdeel wordt met 120 studiepunten gehonoreerd. Het programma van vier jaar omvat 240 studiepunten in totaal.  De eerste drie studiejaren richten zich op de (door)ontwikkeling van het beeldend vermogen, het aanvullen van de algemene en technische kennis en het bewust worden van je eigen ontwerphouding. Het vierde studiejaar omvat de afstudeerfase waarin studenten individueel afstuderen. Je kiest een afstudeeropgave naar eigen interesse en zoekt daarbij de afstudeercommissieleden. Deze fase is gericht op het complementeren van je kennis en op je positionering in het vakgebied.

 

Opbouw studie
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

03.10

FUR-Boekpresentatie 'Werken aan de stad van de toekomst'


de stad als ecosysteem
Lees meer

07.10

AFFR College Dag


Whose City?
Lees meer

26.10

Informatieavond


Meer weten?
Lees meer