Voorbereidend programma Techniek

Het Voorbereidend Programma Techniek wordt aangeboden door de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en is bestemd voor studenten met een:

• HBO Bachelordiploma Interieurarchitectuur (Interior Architecture of Interior Design) of

• HBO Bachelordiploma Architectonische of Ruimtelijke Vormgeving van een Beeldende Kunstacademie

Studenten kunnen het programma volgen na het behalen van het bachelordiploma of al tijdens hun vooropleiding willen doen.

Programma
Het programma duurt één semester en loopt van september tot februari. Tijdens dit programma doe je praktijkopdrachten in de vorm van een atelier Ontwerp & Techniek, een laboratorium Construeren in beton, staal & hout en een laboratorium Bouwfysica.

Certificaat en toelating tot de masteropleiding Architectuur
Wanneer alle onderdelen van het programma met een voldoende zijn afgerond ontvangt de student een certificaat. Met dit certificaat en het diploma van bovengenoemde bacheloropleidingen ben je toelaatbaar tot de masteropleiding Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Studenten die zich aanmelden voor één van de masteropleidingen aan de Rotterdamse Academie worden uitgenodigd voor een startgesprek.

Rooster
Het techniekprogramma wordt aangeboden door de Academie. Het programma duurt één semester en wordt aangeboden van 1 september tot 1 februari. Het lesrooster loopt gelijk met die van de masteropleidingen. De laboratoria vinden plaats op de donderdagavond en vrijdagochtend, en het atelier op vrijdagmiddag.

Het programma wordt aangeboden als commercieel onderwijs en maakt geen deel uit van de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw. Studenten die in Nederland een masteropleiding volgen krijgen van het Rijk 5 bekostigde jaren. Dit aantal bekostigde jaren blijft in tact bij het volgen het techniekprogramma niet bekostigd wordt door de overheid. De teller staat dus op 0 als je hierna start met de masteropleiding Architectuur.

Aanmelden
Meld je aan bij het studiesecretariaat van de Academie voor meer informatie over de aanmeldprocedure.