menu sluiten
zoek terug
terug

Intermezzoweek ‘Programma’

Intermezzoweek ‘Programma’

Op 4 november nodigen we iedereen uit op de academie voor activiteiten aansluitend op de Architecture Biennale Rotterdam en het Stadmakerscongres AIR, Architectuur Instituut Rotterdam .
 
Onder de noemer Intermezzoweek is het programma bekend! Hieronder vind je de hoofdonderdelen, en hierboven het blokkenschema. Voor meer info, kijk op het Miro-bord of download hier het volledige programma. Let op voor welke onderdelen aanmelding noodzakelijk is.  

Officiële opening Academie-gebouw: Openingslezing door de nieuwe directeur Marcel Musch en gesprek met studenten. Beperkt aantal plekken beschikbaar, meld je aan in een mail naar m.d.j.van.schaik@hr.nl Vrijdag 4 november, 9:00-10:30 

Afstudeer-event en tentoonstelling ‘Nieuwe Oogst’: De afstudeerders van jaar 21-22 presenteren hun werk in een tentoonstelling en praten hierover door tijdens het afstudeerevent, vr 4 november, 10:30-12:30. Beperkt aantal plekken beschikbaar, meld je aan in een mail naar m.d.j.van.schaik@hr.nl Vrijdag 4 november gehele dag. 

Debat: Wat is het Waard?: vanuit het college Kritiek vindt een debatreeks plaats. Vier onderwerpen komen aan bod. ‘De Academie doe je samen toch?’ ‘In 2023 heeft iedere academie student een goed betaalde baan’ ‘Creatieve tijd; past creativiteit in een een 9 tot 5 mentaliteit?’ en ‘Één voor allen, allen voor één; hoeveel invloed heeft de ontwerper?’.  Neem deel, luister, ontmoet en laat van je horen! Vrijdag 4 november, 13:00-14:30, vrije inloop vanaf 12:30. 

Tentoonstelling: Verhalen uit West: fototentoonstelling met verhalen verteld door studenten. Onder leiding van architectuur- en stadsfotograaf Mick Visser is de cameralens, de beelduitsnede en de herhaling ingezet om de verhalen die letterlijk op straat liggen in ‘West’ te vertellen. Vrijdag 4 november, gehele dag.  

Tentoonstelling: Go West!: De Rotterdamse Academie van Bouwkunst ging in 1965 van start in een schoolgebouw aan het Bospolderplein. In 2022 keert de Academie terug in Rotterdam-West, maar ze doet dit in een totaal veranderde stad. Het Rotterdam uit de wederopbouwtijd staat mijlenver af van de Make It Happen-stad van nu. Of toch niet? In deze tentoonstelling kunt u architectonische en stedenbouwkundige ontwerpen, ontwikkelingen en verhalen, te vinden in Rotterdam-West, bewonderen. Vrijdag 4 november, gehele dag. 

 

In dezelfde week vinden er verschillende evenementen in de stad plaats, zoals het Stadmakerscongres en de IABR. Enkele onderdelen hiervan worden in samenwerking met de Academie georganiseerd: 

Stadmakerscongres: Water als Grondstof: onderdeel van het Halprogramma, waarin de studenten van de studio ‘Dak Winkelcentrum Zuidplein’ scenario’s verkennen voor het inzetten van regenwater. 

Stadmakerscongres: Stad vol Energie: studenten nemen deel aan deze werktafel, waarin wordt onderzocht hoe bewoners, met behulp van ontwerpers, een centrale rol kunnen krijgen in de energietransitie. 

IABR: rondleiding door Véronique Patteeuw: op zaterdag geeft Véronique Patteeuw een rondleiding langs de hoogtepunten van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Meld je aan door een mail te sturen naar m.d.j.van.schaik@hr.nl