menu sluiten
zoek terug
terug
Femke Feenstra partner Gortemaker Algra Feenstra l alumna Architectuur
genomineerd voor De Meester 2015 en Archiprix 2016

Lees meer
sluiten

Femke Feenstra

partner Gortemaker Algra Feenstra l alumna Architectuur
genomineerd voor De Meester 2015 en Archiprix 2016

“Ik werd tijdens mijn afstuderen partner bij Gortemaker Algra Feenstra. Het was wennen om meer met het beleid en het aansturen van mensen bezig te zijn dan met het ontwerpen zelf. Maar het is ontzettend leuk om bezig te zijn met de koers van het bureau. Waar willen we naartoe? Het is toch een lastige tijd voor bureaus, maar tegelijkertijd ook een spannende tijd. Welke koers ga je op, wil je verbreden of wil je versmallen? Toen ik ging werken bij – toen nog – de Jong en Gortemaker Algra zeiden ze hier dat ik de Academie van Bouwkunst moest gaan doen. Als interieurarchitect zat ik me namelijk ook altijd tegen de architectuur aan te bemoeien. Ik zat dus ook altijd op die andere schaal te werken. Het was niet: ‘Hier houdt interieur op en daar begint architectuur’. De Academie bleek uitkomst te bieden. Het is hard werken maar ook genieten. Ik zal het zeker missen als ik afgestudeerd ben.”

Verankerd vakmanschap

Master Architectuur

Architecten zijn bijzondere makers. Zij maken ruimte. Daarom kijken zij niet, maar nemen zij waar. Zij luisteren niet alleen, maar horen ook wie die ruimte gaat gebruiken. Zij voelen, vaak letterlijk, welke dimensies, kleuren of materialen nodig zijn. Zij leren denken door te doen en leren maken door reflectie, want theorie heeft de praktijk even hard nodig als andersom. Maar alleen als de architect er ruimte voor maakt. Zijn maatschappelijke betrokkenheid geeft ruimte een toekomst.

Het ontwerpvakmanschap dat de architect daarvoor nodig heeft, kent veel facetten. Kennis van technieken, constructies en materialen moet gestalte krijgen in gevels, wanden en vloeren en uiteindelijk in complexe programma’s voor samenhangende gebouwen. De architect put daarvoor uit de rijke historie van de architectuur en ontwikkelt daarin zijn eigen handschrift. Hij vertaalt dat in ruimte met schetsen, tekeningen en maquettes. Zo organiseert hij zijn ontwerpproces en reflecteert hij op zijn positie in het vak en zijn impact op de maatschappij.

Die maatschappelijke verankering is een onderscheidende waarde van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Als toekomstige architect combineer je hier studeren met werken, zodat theorie praktisch blijft en de praktijk inspireert tot nieuw denken. Je leert de culturele, sociale, economische en politieke trends herkennen en deze in te zetten bij ruimtelijke opgaven. Je leert je bewegen op het grensvlak van architectuur en stedenbouw. En dat is altijd uitdagend, met de grootstedelijke vraagstukken en de inspirerende omgeving van architectuurstad Rotterdam binnen handbereik.

De dynamiek van deze internationale stad resoneert in de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Hier kijk jij naar de wereld en de wereld kijkt naar jou. Een kleinschalige community van de beste ontwerpers helpt jou je ontwerpkracht te ontdekken en de regie te nemen om morgen meer ruimte te geven.

Afgestudeerden van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst kunnen zich 
direct inschrijven bij het Architectenregister als architect.

Lestijden onderwijsprogramma: donderdagavond 19u00 – 21u00, vrijdag 9u00-17u00.

Master Architectuur
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

09.10

AFFR x RAVB


Openbare Bijeenkomst
Lees meer

23.11

RAVB WERK 23/24


Openbare Bijeenkomst
Lees meer

20.12

OPEN STUDIO'S S1


Openbare Bijeenkomst
Lees meer