menu sluiten
zoek terug
terug

Pre-master Stedenbouw

Pre-master Stedenbouw – Ontwerpend onderzoek naar ruimtes en systemen van de stad

De pre-master is geschikt voor studenten met een bachelor (hbo of wo) in een ruimtelijke opleiding die ervaring met ruimtelijk en stedenbouwkundig ontwerpen en ontwerpend onderzoek missen. Je doet belangrijke vakkennis op en leert kijken naar de stad en haar ruimtes en systemen. Daarmee ontwikkel je een onmisbare basis in ontwerpvaardigheden.

Waarom deze pre-master?

In deze pre-master werk je aan je omgevingsbewustzijn en je stedenbouwkundige ontwerpvaardigheden. De focus ligt op het ontwerpend onderzoek naar stedelijke (eco)systemen en vernieuwende ontwerpmiddelen voor de bestaande stad. Je maakt kennis met historische en hedendaagse denkbeelden over de stad en over stedenbouwkundige en architectonische ruimtes en systemen. Je leert hoe die met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Je leert de context van de stad te verkennen en vergroot je eigen omgevingsbewustzijn. Je kijkt naar (ruimte)gebruik en mogelijkheden om het stedelijke (eco)systeem te verbeteren. Daarbij betrek je ook aspecten als de economische situatie, en/of sociaal-culturele participatie. Je leert middels tekenen en schetsen, ontwerpend onderzoek, analyse en research, een opgave te formuleren en oplossingsrichtingen voor die opgave te ontwerpen. Dit vertaalt zich in een helder verhaal begeleid door passende illustraties.

De pre-master dient als voorbereiding voor de Master Stedenbouw aan de Academie en loopt iedere jaar van september tot eind januari. De pre-master is onderdeel van de minor stedenbouw aan de Hogeschool Rotterdam.

Je kunt je aanmelden voor de Pre-master Stedenbouw via het aanmeldformulier. Voor je toelating tot de pre-master stedenbouw upload je je cv, je motivatiebrief en je portfolio. Op basis hiervan beoordelen wij of je uitgenodigd wordt voor een startgesprek. Kijk wel eerst of de pagina belangrijke data wanneer dit mogelijk is.

Meer weten over de aanmeldprocedure? Stel je vragen aan het studiesecretariaat via info@ravb.nl of bel 010-794 4855.

agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

22.08

Slotpresentatie Mark van Wasbeek


openbare bijeenkomst
Lees meer