menu sluiten
zoek terug
terug

AANKEILEN! Open studio - de transitie van M4H

woensdag 5 juni, 19u30 - 21u30
AANKEILEN! Open studio – de transitie van M4H

De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog

Open studio

Op de eerste avond van ‘Aankeilen Connected’ houdt de Rotterdamse Academie van Bouwkunst open studio in het Keilepand. Studenten van de architectuurstudio ‘AVL-Ville’ presenteren en bespreken hun plannen in wording voor het AVL-terrein in het M4H/Makers District (voorheen Merwe-Vierhavens). Joep van Lieshout gaat bij zijn huidige atelier een groots kunstcentrum maken. Studenten nemen dit als startpunt om een groot gebouw te ontwerpen met verschillende ateliers, werkplaatsen, museum, een hotel en restaurant. Hoe hebben ze dat gedaan? Door heel “klein” te beginnen en dan het gebouw te laten “groeien”!

Achtergrond

De komende 20-30 jaar zal M4H/MakersDistrict Rotterdam transformeren van een mix-used havengebied naar een bruisende karakteristieke stadswijk, waar naast wonen ook het maken een belangrijke plek heeft. Daarnaast is het de ambitie om zoveel mogelijk van de maatschappelijke doelen op het gebied van energie, klimaat en circulariteit te realiseren binnen het M4H gebied. Wat betekent dit en hoe kan de gemeenschap van M4H daar aan bijdragen?

AANKEILEN! is een mix van lezing, debat en gesprek waarin we op zoek gaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het Merwe-Vierhavensgebied (M4H/MakersDistrict). Na drie succesvolle edities in juni/oktober 2018 en februari 2019 zet het Keilecollectief AANKEILEN! voort met een speciale editie die samen met IABR (internationale Architectuur Bienale Rotterdam), RAvB (Rotterdamse Academie van Bouwkunst) en AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) wordt georganiseerd onder de noemer AANKEILEN CONNECTED. Iedere avond wordt ingevuld door één van de partners.

Wees welkom!

Programma

19:00 – 19.30 Inloop
19:30 – 19.40 Introductie
19:40 – 21:30 Presentaties en discussie
21.30 – Napraten aan de bar

Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. AANKEILEN! wordt ondersteund door Programmabureau Makers District M4H I RDM.

Locatie: Keilepand, Keilestraat 9F

Bestel hier je ticket. 

Agenda

5 juni: trapt RAvB af met een open studio over het AVL-terrein

12 juni; gaat IABR i.s.m. Keilecollectief op in op de circulaire potentie van M4H/RDM.

24 juni: open hoorcollege door AIR en RAvB over circulaire gebiedsontwikkeling

27 juni: een reguliere AANKEILEN! sessie.

share item