menu sluiten
zoek terug
terug

Uitreiking De Meester 2019 - prijs voor beste afstudeerproject

woensdag 30 oktober, 19u30 - 22u00
Uitreiking De Meester 2019

Namens de Fleur Groenendijk Foundation ben je van harte welkom op de Avond van De Meester op woensdagavond 30 oktober in Het Nieuwe Instituut. Een spannende avond voor drie recent afgestudeerde ontwerpers aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst strijden om de titel van De Meester 2019. Live presenteren zij hun afstudeerplannen en visie op actuele vraagstukken binnen het vakgebied voor jury en publiek. De winnaar gaat naar huis met de promotieprijs van € 5.000.

Avond van De Meester
Woensdag 30 oktober, aanvang 19u30
Het Nieuwe Instituut
Toegang: gratis
Meer informatie over de avond en de prijs

De genomineerden

Van links naar rechts: Dirk Hovens (Architect), Mikolai Brus (Architect) en Ruud van Leeuwen (Stedenbouwkundige).

Afstudeerprojecten

Dirk Hovens: Shakespeare Terminal  en lees het jurycommentaar
Mikolai Brus: Verticale Buurtstraat en lees het jurycommentaar
Ruud van Leeuwen: Van Hammerbrook naar Hammerstadt en lees het jurycommentaar

Jury

Elk jaar wordt opnieuw een vakkundige jury samengesteld die de afstudeerplannen vanuit verschillende perspectieven beoordelen. Dit jaar zijn dat: Dirk Jan Postel (Kraaijvanger Architects), Harm Tilman (hoofdredacteur De Architect, pers en stedenbouw), Victor Mani (architect en voormalig decaan MSA Munster), Joep van Lieshout (beeldend kunstenaar, atelier Van Lieshout) en juryvoorzitter Dikkie Scipio (KAANarchitecten). Aan hen de taak om de prijs uit te reiken aan het de afstudeerder die de maatschappelijke rol en betekenis van de architectuur en stedenbouw het het meest overtuigend voor het voetlicht weet te brengen. Lees meer

Over de Fleur Groenendijk Foundation

De Fleur Groenendijk Foundation (FGF) wil jongeren stimuleren in hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur. Architectuur in de breedste zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap. Ieder kwartaal kan je een aanvraag indienen voor een subsidie van €2.500 om daarmee jouw project te kunnen realiseren. 

Daarnaast heeft de foundation De Meester in het leven geroepen met als doel de jonge architect of stedenbouwkundige te ondersteunen en zijn/haar werk een podium te geven. Lees meer over de vorige winnaars en de prijs op hun site.

share item