Europan15 x AIR x RAVB #3 Visserijplein

maandag 27 mei, 20u00
Europan15 x AIR x RAvB #3

Een publieke collegereeks rondom de vijf locaties die Rotterdam heeft ingebracht voor de 15e editie van de Europese ontwerpwedstrijd Europan. In de volgende volgorde bespreken we in een reeks maandagen de gebieden Groot IJsselmonde, Brainpark I, Visserijplein, Kop Dakpark en Vierhavenspark. De vijf locaties zijn exemplarisch voor de opgaven waar Rotterdam voor staat. De stad streeft ernaar om de komende jaren vijftigduizend nieuwe woningen te bouwen. Deze groei wil de gemeente binnen de grenzen van de stad een plek geven, waaronder op de aangewezen locaties. Om de opgaven per locatie te doorgronden willen we leren van inspirerende sprekers over soortgelijke locaties en typologieën en van de huidige gebruikers van het gebied.

Tijdens deze derde editie is de locatie Visserijplein aanleiding voor het gesprek. Hoe ziet het publieke gebouw van de toekomst eruit? Aan welke nieuwe vormen van wonen, ontmoeten, leren, maken, spelen en werken moet het ruimte bieden?

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst organiseert samen met AIR een publiek college rondom deze vragen. Met onder meer Gert Kwekkeboom (CIVIC Architects) bekijken we inspirerende voorbeelden in binnen en buitenland.

Locatie: Wijkcoöperatie Rotterdam Noord, Zomerhofstraat 75

Toegang: gratis

Meer informatie: website van AIR

Programma:

20.00 – start introductie

20.10 – lezingen door sprekers

21.10 – slotgesprek

21.30 – einde

share item