menu sluiten
zoek terug
terug

Filmvertoning Life, Assembled

vrijdag 24 november, 12:30
Filmvertoning Life, Assembled

Schuif aan bij de vertoning van deze documentaire over Belgische participatie-architectuur van 50 jaar geleden.

Regisseur Elodie Degavre (UCLouvain) neemt je mee op ontdekkingsreis langs huizen die vijftig jaar geleden het resultaat waren van participatie-experimenten. Ze laat zich leiden door de architecten van toen: Simone en Lucien Kroll, Jean Englebert en Paul Petit. Kom te weten hoe bouwen en leven zich tot elkaar verhouden, toen, vandaag en in de toekomst.

Een stalen stad als bron van roddels in de buurt. Lichtgewicht huizen, ontworpen door hun toekomstige kopers. Een bouwpakket toevertrouwd aan studenten. In Brussel, Luik en Charleroi realiseren drie architecten en een handvol avontuurlijke bewoners hun utopie: huisvesting in een bouwpakket, toegankelijk voor iedereen! Wat blijft er vandaag over van hun visionaire huizen?

50 jaar na de realisatie van hun prototypes nemen de drie inmiddels bejaarde architecten de regisseur mee op ontdekkingsreis naar deze bijzondere woningen. In de loop van deze reis door de tijd komt een cruciale vraag naar voren: hoe zit het met ons, hoe zullen we morgen leven?

Deze vertoning is openbaar toegankelijk en wordt georganiseerd in samenwerking met de studio Growcore (docenten Gosia Olchowska, Mark van Wasbeek en Tim Reekers). De film start om stipt 12:30u zodat studenten om 13:30 weer verder kunnen met hun studio’s.

share item