menu sluiten
zoek terug
terug

Informatieavond

donderdag 5 oktober, 18:45

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst biedt twee masterprogramma’s: Stedenbouw en Architectuur die bij afronding direct toegang bieden tot inschrijving in het Architectenregister.

Het bijzondere aan ons onderwijs is dat je zelf je route kan bepalen. Op donderdagavonden volg je colleges en op vrijdag volg je studio’s samen met studenten uit verschillende studiejaren. De ontwerpstudio’s worden georganiseerd door een team van docenten uit de praktijk. Je kiest je ontwerpstudio en colleges naar voorkeur, naast een aantal verplichte theorievakken. Veel alumni geven aan dat de opleiding enorm heeft bijgedragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Doordat je je eigen route bepaalt, ontdek je wanneer je in je kracht staat als professional. Wat geeft je energie, waar ben je goed in en waar wil je verder induiken? We zijn een kleine opleiding met een informele sfeer waarin je je verder kan ontwikkelen als professional. 

Maatschappelijke verankering is daarnaast een belangrijke waarde van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Als toekomstige stedenbouwkundige of architect combineer je hier studeren met werken, zodat theorie praktisch blijft en de praktijk inspireert tot nieuw denken. Je leert de culturele, sociale, economische en politieke trends herkennen en deze in te zetten bij ruimtelijke opgaven. Je leert je bewegen op het grensvlak van architectuur en stedenbouw. En dat is altijd uitdagend, met de grootstedelijke vraagstukken en de inspirerende omgeving van architectuurstad Rotterdam binnen handbereik.

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst organiseert het komende jaar de volgende kennismakingsactiviteiten.

Informatiebijeenkomsten

Tijdens deze bijeenkomst word uitgebreid ingaan op de ins en outs van onze masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en/of onze pre-masters Architectuur & Techniek en Stedenbouw.

De informatieavonden starten om 19.00 uur en eindigen om ongeveer 21.00 uur, afhankelijk van hoeveel vragen je één op één nog wil stellen, twee studenten en onze coördinatoren zijn aanwezig om na het plenaire gedeelte nog meer vragen te beantwoorden. Onderaan deze pagina kun je je aanmelden middels het aanmeldformulier. De informatiebijeenkomst op zaterdag 22 december zal overdag plaats vinden, de tijden worden nog gecommuniceerd. 

 

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving middels een uitnodiging tien dagen voor aanvang van de informatiebijeenkomst.

share item