menu sluiten
zoek terug
terug

Publieke lezing Francesco Veenstra

do 22 augustus, 20u00 (inloop vanaf 19u30) — do 22 augustus
Lezing Francesco Veenstra

“Als we architectuur zien als een onderdeel van het stadmaken en daarbij werkelijk de mens centraal durven stellen (…), dan kan de impact die wij als ontwerpers op het leven in de stad hebben groot zijn ten aanzien van leefbaarheid, toegankelijkheid, betaalbaarheid en veiligheid.”

(column Architectenweb, november 2018)

Op uitnodiging van de Academie verzorgt alumnus Francesco Veenstra de openingslezing van het nieuwe academisch jaar tijdens een publieke avond in de stad. Francesco was partner bij Mecanoo en richtte in 2017, samen met Ellen van der Wal en Paul Ketelaars, Vakwerk op. Sinds 1 juli van dit jaar is hij voorzitter van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus). Daarnaast schrijft hij columns voor architectenweb waarmee hij de discussie oproept over de rol van de architect en betekenis van het architectenvak.

We hebben Francesco de vraag gesteld: wat is de betekenis en relevantie van het vak van architect en stedenbouwkundige op dit moment, en welke visie op het ontwerpen zelf en het inrichten van je ontwerppraktijk past daarbij? Na de lezing gaat  hij met drie academiestudenten, die in verschillende fases van hun studie zitten, in gesprek over hoe zij de rol en betekenis zien. De avond wordt gemodereerd door Thijs van Spaandonk en Hinke Majoor.

Wat is jouw visie? Luister, praat mee en toost met ons op een nieuw ontwerpjaar!

Programma:

19u30   Inloop
20u00    Lezing
20u45    Gesprek Francesco Veenstra met studenten Madeleine Mans (architectuur), Lisa van der Slot    (architectuur en stedenbouw) en Kai den Hollander (architectuur). Gemodereerd door Hinke Majoor (Coördinator architectuur) en Thijs van Spaandonk (hoofd Stedenbouw)
21u30    Drinks!

Locatie: Garage Rotterdam

Toegang: Openbaar

Aanmelden: Graag! Dan zorgen wij voor voldoende zitplaatsen. Meld je aan via Eventbrite.

Foto: Maarten van Haaff

share item