Lunchlezing Gert Kwekkeboom 'Publieke Zaken'

vrijdag 23 februari, 12u30 - 13u30
Lunchlezing Gert Kwekkeboom ‘Publieke Zaken’

Vrijdag 23 februari verwelkomen Gert Kwekkeboom. Zeer recent won hij de ARC17 Jong Talent Award voor zijn werk als architect en partner binnen CIVIC architects. Hij wordt geprezen om zijn “lef om tenders te lijf te gaan en door slimme samenwerkingen deze daadwerkelijk te winnen. Een knappe prestatie voor een jong bureau in de huidige tenderwereld. Daarnaast waardeert de jury de manier waarop zijn projecten impact hebben op de stedelijke omgeving.” (uit het juryrapport ARC17). Hij studeerde cum laude af als architect aan de TU Eindhoven, met een aanvullend vakkenpakket filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Hij deed ervaring op bij Onix, Reitsema&Partners, FABRIC en VenhoevenCS en was medeoprichter van The Cloud Collective. Na het winnen van enkele selecties startte hij samen met Jan Lebbink, Ingrid van der Heijden en Rick ten Doeschate ook het bureau Civic. Daarmee richt hij zich op het ontwerpen en onderzoeken van publieke gebouwen en materialen.

Gert Kwekkeboom en Thijs van Spaandonk begeleiden dit semeser de “Wild Card”-studio “Blockchain Speculations”, een initiatief van student Diederik Vane.

De RAvB programmeert vanuit het onderwijs regelmatig lunchlezingen op vrijdagmiddag van 12u30 – 13u30 die verzorgd worden door toonaangevende gastsprekers die midden in het actuele debat binnen de architectuur en stedenbouw staan. De lunchlezingen zijn openbaar toegankelijk en vinden plaats in het Auditorium van de Academie.

 

share item