Lunchlezing Christopher de Vries, Prix de Rome 2018 finalist

vrijdag 16 november, 12u30
Lunchlezing Christopher de Vries Study of Form

In het kader van de ontwerpstudio ‘Study of Form’, vindt aanstaande vrijdag een lunchlezing plaats van architect Christopher de Vries van RADEMACHER / DE VRIES. Het bureau werkt aan intrigerende projecten waarbij op kleine schaal aansluiting wordt gezocht bij grote landschappelijke / stedenbouwkundige transformaties. Ze zijn genomineerd voor de ARC18 Jong Talent Award en finalist in de Prix de Rome Architectuur 2018. De lezing is in het Engels. 

Christopher de Vries (1985) studeerde af als architect aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) in 2011. Tijdens zijn studie werkte hij voor West 8 en Jo Coenen Architecten. In de VS werkte hij als onderzoeker voor het New Geographies Lab aan de Harvard GSD en daarna voor Pierre Belanger bij Opsys. Tijdens zijn studie richt hij twee onderzoeksgroepen op die hedendaagse verstedelijkingsproblemen onderzochten: Urban Emergencies en the European Infrastructure Lab. Tussen 2012 en 2014 werkte hij bij ZUS in Rotterdam waarna hij in 2014 met David Rademacher het bureau Rademacher de Vries oprichtte. In 2014 doceerde hij een afstudeerstudio aan de TU Delft. Sinds 2017 is hij verbonden aan het onderzoeksplatform Future Urban Regions.

De RAvB programmeert vanuit het onderwijs regelmatig lunchlezingen op vrijdagmiddag van 12u30 – 13u30 die verzorgd worden door toonaangevende gastsprekers die midden in het actuele debat binnen de architectuur en stedenbouw staan. De lunchlezingen zijn openbaar toegankelijk en vinden plaats in het Auditorium van de Academie.

share item