Lunchlezing door spraakmakende kunstenaar en architect Joep van Lieshout

vrijdag 15 maart, 12u30 - 13u30
Lunchlezing door kunstenaar en ontwerper Joep van Lieshout

Kunstcentrum Atelier Van Lieshout

De spraakmakende kunstenaar Joep van Lieshout wil een groots kunstcentrum maken bij zijn huidige atelier in het Merwe4Havengebied (M4H). Dit zal een volledig zelfvoorzienende plek worden aan het water met verschillende ateliers, werkplaatsen, een hotel, museum, appartementen en een restaurant. Naast kunstenaar en ontwerper is Joep van Lieshout ook projectontwikkelaar geworden om zo de nieuwe culturele plek in Rotterdam te kunnen realiseren, waarbij kunst maken en ervaren centraal staat.

Zijn ambities en ideeën voor zijn ontwikkeling zal hij toelichten tijdens de lunchlezing op 15 maart, waarbij er ook ruimte is voor vragen.

Joep van Lieshout

“Ik maak uitsluitend werk waar niemand op zit te wachten en waar geen vraag naar is. In principe ga ik niet uit van wat mensen willen. Werk maken, omdat de markt daarnaar vraagt, vind ik niet interessant.” Dit is dan ook wat kunstenaar Van Lieshout doet. In 1995 richtte hij Atelier Van Lieshout op, een werkplaats en studio in Rotterdam. Zijn werk wordt wereldwijd geëxposeerd: van Museum of the Contemporary Art in Miami tot aan Art Basel in Hong Kong. Van Lieshout geeft aan dat hij juist datgene wil maken wat er nog niet is, maar de vraag of interesse wel kan uitlokken. “Als kunstenaar kan je het beste een groot betonnen blok op je hoofd zetten en gaan werken.” Het werk van Van Lieshout is een combinatie van autonoom en toegepast werk.

Meer over Joep van Lieshout

Locatie: Auditorium begane grond RAvB 
Datum: vrijdag 15 maart 2019
Tijd: 12u30 – 13u30 uur
Entrée: openbaar, gratis

 

 

 

share item