menu sluiten
zoek terug
terug

Lezing Nina Aalbers (Architectuur Maken)

vrijdag 21 april, 17:00
Lezing Nina Aalbers (Architectuur Maken)

We moeten naar een heel andere manier van bouwen – biobased, circulair, natuurinclusief, klimaatadaptief en energiepositief – zodat de gebouwde omgeving uiteindelijk helemaal geen CO2 meer uitstoot. Studio Architectuur Maken werkt hier naartoe en zet in ieder project een stap richting een steeds duurzamere architectuur. Het bureau werkt aan een toekomst waarin circulair bouwen vanzelfsprekend is, met aandacht voor de schoonheid van duurzaamheid en de duurzaamheid van schoonheid. Bakstenen van bouwafval, volledig houten woongebouwen, collectieve tuinen en huisvesting voor niet-menselijke dieren als onderdeel van de architectuur; Architectuur Maken probeert in elk project tot de verbeelding sprekende fragmenten van de meest natuurinclusieve, klimaatadaptieve en sociale architectuur te verwerken.


De Gouverneur (2016), Rotterdam: zelfbouw met bakstenen van bouwafval. Foto: Ossip van Duivenbode


CPO De Houten Kop (2022), Rotterdam: een volledig houten gebouw bestaande uit drie appartementen, als toevoeging aan een bestaand appartementengebouw.


Hortus Ludi (2023), Nijmegen: elf volledig houten woningen rondom een gezamenlijke kloostertuin, met nestkasten als ornamenten.

Tijd: 17.00u

Locatie: Rotterdamse Academie van Bouwkunst, Pieter de Hoochweg 129.

Gratis toegang, registreer hier.

share item