Publieke slotpresentatie Rémy Konings

donderdag 12 maart, 19u00
Publieke slotpresentatie Rémy Konings

Donderdag 12 maart om 19u00 vindt de publieke slotpresentatie plaats van Rémy Konings (Architectuur) met als onderwerp “Roffa District“.

Commissie:
Renske van der Stoep, voorzitter
Maartje Lammers (Earthbound), mentor
Wouter Veldhuis (MUST), criticus 
Ryanne Janssen, (Studio for New Realities), criticus

Afstudeerdatum en locatie:
Donderdag 12 maart om 19u00, Auditorium (RD.00.04), begane grond van het gebouw van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, Heijplaatstraat 23, Rotterdam

Roffa District is een ontwikkelfilosofie voor het turbo-stedelijke gebied rondom het HSL station Rotterdam Centraal. In dit gebied komen alle schalen en invloedsferen bij elkaar en vindt een meedogenloze clash plaats tussen het zakelijke bedrijfsleven, internationale bezoekers en hyperlokale ondernemers. De belangen van de politiek en de marktwerking van het vastgoed hebben een sterke rol gespeeld in de ontwikkeling van dit gebied, maar dit is de ontwikkeling van het gebied niet altijd ten goede gekomen.

Roffa District verschaft inzicht in de specifieke problematiek en risico’s waar stationsgebieden mee te maken hebben. Om deze uitdagende omstandigheden het hoofd te bieden wordt een ontwikkelingsstrategie voorgesteld die is geïnspireerd op de real-life bottom-up ontwikkelingen die de afgelopen 10 jaar zo succesvol kleur hebben gegeven aan deze ruige omgeving (denk aan de Biergarten, Luchtsingel en Schieblock). 

Het project zet binnen een internationale omgeving vol mega-structuren de kleine, lokale, betrokken, creatieve ondernemer centraal en probeert zoveel mogelijk de interactie tussen lokale gebruikers en internationale bezoekers te stimuleren; het doel is om op deze manier een kleurrijke culturele hotspot te maken met internationale exposure die voor iedereen iets te bieden heeft, en daarmee een verrijking is van het monofunctionele business district waar slechts de kantoortijgers zich thuis voelen.

share item