RAvB x AFFR: SuperDesign

zaterdag 13 oktober, 16u30
RAvB x AFFR

Zaterdag 13 oktober vertoont de Rotterdamse Academie weer een film op het grootste architectuurfilmfestival van de wereld. Dit jaar de film‘SuperDesign: Italian Radical Design 1965-1975’.
De film wordt ingeleid door Jeroen Visschers, architectuurcoördinator en hoofd theorieonderwijs aan de Academie. Bekijk de trailer

Zaterdag 13 oktober
16u30
Lantaren Venster 1 (grote zaal)
Meer informatie en tickets

Een zachte cactus van groen schuimrubber, een bankstel in de vorm van een paar vuurrode lippen, een discotheek met felgekleurde plastic kuipstoeltjes en een wereldomspannende witte megastructuur belijnd als een vel grafiekpapier. De film SuperDesign laat zien hoe een jonge, losvaste groep van ontwerpers, in het Italië de jaren ’60 en ’70 met hun meubels, interieurs, architectuur  en performances de wereld wilden veranderen. Hun werk werd geproduceerd tegen de achtergrond van maatschappelijke onrust; extreem links en rechts dompelde het land onder in geweld en aanslagen, stakingen waren aan de orde van de dag en globalisering bedreigde de binnenlandse economische markten. SuperDesign is een film over 19 spelers van de Italiaanse ‘Radical Movement’. Door hun woorden en hun verhalen, komen we terug op de geschiedenis en de erfenis van de beweging. Ze brengen ons terug naar die tijd waarin alles mogelijk leek.

share item