Slotpresentatie Albin van Wieringen

maandag 28 juni, 14u00
Slotpresentatie Albin van Wieringen

Maandag 28 juni om 14u00 vindt de slotpresentatie plaats van Albin van Wieringen (Architectuur) met als onderwerp “Cultuurgebouw Hoogmade“.

Commissie:

Voorzitter                            : Jeroen Visscher (RAvB)
Mentor                               : Bart Hollanders (Eagles of Architecture)
Externe criticus                  : Stefan Witteman (Current architecture+urbanism)
Toegevoegde criticus         : Klaas van der Molen (GOLDSMITH)

Afstudeerdatum en locatie:
Maandag 28 juni om 14u00, besloten bijeenkomst
Locatie: Innovation Dock

Cultuurgebouw Hoogmade

Hoogmade is een dorpje van ongeveer 1700 inwoners en is gelegen in het groene hart, centraal tussen Amsterdam en Den Haag. Het cultureel centrum Hoogmade is opgericht in 1973 waar een aantal gebouwen nu deel van uitmaken. Maar voor de meeste activiteiten moet er worden geïmproviseerd om deze aan te passen naar de activiteit. Hiernaast is er geen plek voor het dorp om altijd samen te kunnen komen of bijvoorbeeld een muziekinstrument te leren spelen.

Een multifunctioneel cultuurgebouw. Een plek waar alle generaties gebruik van willen maken voor het kennis maken, ervaren, leren, spelen en delen van muziek, theater en kunst is wat goed zou zijn voor het dorp. Door iedereen kennis te laten maken met het spelen van muziek en het ervaren van kunst, op een plek waar iedereen dit met elkaar kan delen, is een verrijking voor de sociale en culturele vorming van Hoogmade.

Op 4 november 2019 werd veel van de kerk in het dorp door een brand verwoest. Hierdoor is er nu een ruïne midden in het dorp achtergebleven. Door deze locatie, inclusief de overgebleven metselwerk structuur, te transformeren tot een cultuurgebouw voor de hele omgeving wordt een toegankelijk gebouw gerealiseerd dat verworteld is met- en passende is op de locatie en het nieuwe cultureel duurzame hart van het dorp wordt.

share item