Slotpresentatie Paul van den Bergh

dinsdag 13 maart, 15u00
Slotpresentatie Paul van den Bergh

Dinsdag 13 maart om 15u00 vindt de slotpresentatie plaats van Paul van den Bergh (Architectuur) met als onderwerp “META”.


Commissie               

Jeroen Visschers (RAvB), voorzitter
 Samir Bantal (AMO), mentor
 Lara Schrijver ((Universiteit Antwerpen), criticus
 Paul Vollaard (Stad in de Maak), criticus

Afstudeerdatum en locatie

Dinsdag 13 maart om 15u00, Vijverhofstraat 105A, 3032 SH Rotterdam

Instead of seeing the various species of contemporary computational technologies as so many different genres of machines, spinning out on their own, we should instead see them as forming the body of an accidental megastructure.

META is deze megastructuur. META vertelt het verhaal van jou, van ons. Er is geen ontsnappen aan de megastructuur. Wij zijn de megastructuur. Wij zijn META.

Het is een vergissing de mens te beschouwen als een vrijheidslievend wezen dat, als de druk op hem maar voldoende wordt opgevoerd, Bastilles bestormt en Arabische Lentes ontketent – revoluties die hem over het algemeen eerder meer dan minder ellende bezorgen. Van zijn vrijheidsliefde blijft weinig over als je zijn behoeftes bevredigt.

 Wanneer je naar de geschiedenis van de mens kijkt, kan je concluderen dat het verlangen om ergens in te geloven, of dat nu het hiernamaals of een politieke ideologie is, een rode draad vormt. Na God, had je de Mens en nu is er…,’ – hij zwijgt even – ‘…Het Systeem.’ Hij zwijgt weer en voegt dan toe: ‘Maar hoe verhoud je je tot een systeem? Een zonder richting, zonder duidelijk begin of einde, dat voortdurend in beweging is? Hoe zorg je ervoor dat dat besef niet tot fatalisme leidt, maar ons aanspoort om anders te handelen?’

Your pleasure is my desire, I would like to find a woman who enjoys cuddling or spooning before after or even in place of sex. I love the intimacy of being together and holding each other. To be honest I really enjoy the taste of a woman and will not stop until you beg me to.

I turn her off, and she says what she always says: Can’t wait to talk to you later. There will be no later.

De slotbijeenkomsten van onze afstudeerders zijn openbaar toegankelijk, je bent van harte welkom om deze bij te wonen!

share item