menu sluiten
zoek terug
terug
HUIG

HUIG

HUIG

Ieder jaar publiceert de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) het inspirerende magazine HUIG. In 2020 hebben we een tussennummer, #20½, uitgebracht met daarin aandacht voor de afstudeerprojecten die voor De Meester 2020 en Archiprix NL 2021 zijn geselecteerd en voor de studioprojecten die doordrongen tot de laatste ronde van de jurering voor de Iktinosprijs.

De Rotterdamse Klimaatopgave

Het daaraan voorafgaande nummer, HUIG #20, gaat over De Rotterdamse Klimaatopgave. In dat nummer verkennen Renske van der Stoep en Thijs van Spaandonk wat die klimaatopgave kan – of móet – betekenen voor ons ontwerponderwijs. In de interview rubriek ‘Rotterdamse Praktijken’ vroeg Joep Klabbers zeven ontwerpers – docenten en alumni – hoe zij aankijken tegen dit vraagstuk. Rhalda Jansen fotografeerde de geïnterviewden op hun (thuis)werkplek. Ossip van Duivenbode legde voor ons een serie projecten vast die elk op eigen wijze symbool staan voor de Rotterdams klimaatopgave en de huidige geïmproviseerde anderhalvemetersamenleving werd in beeld gebracht door Marieke den Ouden, die ook de vormgeving van dit nummer voor haar rekening nam.

Huig Maaskant

De naam HUIG verwijst naar de medeoprichter van de Academie Huig Maaskant (1907-1977), bekend van de Euromast, het Groothandelsgebouw en de Pier van Scheveningen.

Lees Huig #20½  via de link onderaan de pagina.

Lees Huig #20 via de link naast het beeld van de cover.

PDF HUIG 2020
HUIG 2020 doorbladeren als magazine

 

Huig 20½