Corona-update

Corona-update

Maandag 7 september, 16u00

 

Hier houden we je op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom het coronavirus met betrekking tot de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

De Academie volgt de richtlijnen van Hogeschool Rotterdam die het actuele beleid volgt van de Rijksoverheid en het RIVM. Het Informatiepunt Coronavirus op de site van Hogeschool Rotterdam is in dat licht een handige informatiebron.

 

Vorige week maakte Hogeschool Rotterdam (HR) bekend dat in september alle gebouwen weer open gaan en er meer ruimte is voor onderwijs en onderzoek op locatie. Door de huidige veiligheidsmaatregelen kan er maar gebruikt gemaakt worden van zo’n 40 procent van de capaciteit van de Hogeschool-gebouwen. Dit is op de ene locatie beter mogelijk dan op de andere.

Op de Academie blijft grotendeels online onderwijs voorlopig de norm;  zo zullen alle colleges nog online blijven plaatsvinden, maar is er gelukkig wel al meer mogelijk voor de overige onderwijsonderdelen.  Voor studio’s,  afstudeeractiviteiten (Atelier Afstudeeropgave, peilingen en slotbijeenkomsten) en programmaonderdelen van de pre-master is er sinds de zomervakantie meer ruimte ontstaan. Een gedeelte van deze onderdelen kunnen al fysiek op locatie plaatsvinden. Daarbij houden we ons uiteraard aan de richtlijnen die ervoor moeten zorgen dat we met z’n allen een veilige leer- en werkomgeving creëren. Zo is het onderwijs in tijdsblokken ingedeeld om de druk op het openbaar vervoer te vermijden en zorgen wij voor de handhaving van de overheidsmaatregelen op locatie. 

Bereikbaarheid en aanwezigheid

Het studiesecretariaat is per mail bereikbaar via info@ravb.nl of telefonisch op maandag en vrijdag (9u00 – 16u00) via 010 – 794 4855.

De mediatheek van de Academie blijft voorlopig nog gesloten, maar de digitale mediatheek van de Hogeschool Rotterdam is altijd open, 24/7 en 7 dagen per week.  Je vindt haar op: hr.nl/mediatheek. Je kunt daar bijvoorbeeld de digitale versie van het tijdschrift Detail lezen, inspiratie voor schetsen opdoen met het boek ‘Drawing for urban design’ of meer leren over bouwen met hout in ‘Tall wood buildings: design, construction and performance’. De columns van Massih Hutak, één van de inspirerende sprekers tijdens de jaaropening, kun je lezen via de databank NexisUni. Vind je het lastig om te kiezen, kijk dan eens op Mediatheekinformatie per opleiding. Daar zijn handige bronnen voor je bij elkaar gebracht. Heb je hulp nodig? Neem even contact op met Tineke (t.e.van.heeren@hr.nl) of Annette (a.c.p.noordzij@hr.nl), zij helpen je graag verder.

De houtwerkplaats is weer open! Piet (en ook Krijn) zijn te bereiken via email en via 010- 794 9204 of 010 – 794 7039.

 

share item