De nieuwe HUIG is uit!

De nieuwe HUIG is uit!

Ieder jaar publiceert de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) het inspirerende magazine HUIG. 

De Rotterdamse Klimaatopgave

In HUIG laten we zien wat de Academie het afgelopen jaar heeft gedaan en presenteren we werk en afstudeerwerk van onze studenten. Deze bijzondere editie gaat over De Rotterdamse Klimaatopgave. Bijzonder omdat we alweer twintig nummers van ons blad hebben uitgebracht, en omdat dit het eerste nummer is dat primair ontworpen is als digitale editie, al blijft printen mogelijk. En natuurlijk bijzonder, gezien de periode waarin deze Huig is gemaakt, een tijd van thuiswerken en online-onderwijs, zonder elkaar te kunnen ontmoeten op de Academie.

Inspirerende verhalen en projecten

In dit nummer verkennen Renske van der Stoep en Thijs van Spaandonk wat die klimaatopgave kan – of móet – betekenen voor ons ontwerponderwijs. In de interviewrubriek ‘Rotterdamse Praktijken’ vroeg Joep Klabbers zeven ontwerpers – docenten en alumni – hoe zij aankijken tegen dit vraagstuk. Rhalda Jansen fotografeerde de geïnterviewden op hun (thuis)werkplek. Ossip van Duivenbode legde voor ons een serie projecten vast die elk op eigen wijze symbool staan voor de Rotterdams klimaatopgave en de huidige geïmproviseerde anderhalvemetersamenleving werd in beeld gebracht door Marieke den Ouden, die ook de vormgeving van dit nummer voor haar rekening nam.

Huig Maaskant

De naam HUIG verwijst naar de medeoprichter van de Academie Huig Maaskant (1907-1977), bekend van de Euromast, het Groothandelsgebouw en de Pier van Scheveningen.

Lees Huig #20 via de links hieronder:

PDF HUIG 2020
HUIG 2020 doorbladeren als magazine

share item