DOWN TO EARTH: IABR X RAVB

DOWN TO EARTH: IABR X RAVB

 

Op 28 augustus startte ons academisch jaar in de Keilezaal in Rotterdam, het nieuwe huis van de Internationale Architectuur Biennale (de IABR). Dit had een goede reden. De RAvB stelt in het komend studiejaar dezelfde vraag als de IABR: Waar kunnen we landen? Daarom markeert 28 augustus tevens de start van een samenwerking tussen IABR en RAvB, een rode draad door de komende tien maanden die zich ook publiek zal manifesteren. Bijvoorbeeld als een gezamenlijk programma, als presentaties in tentoonstellingsvorm of als een gezamenlijke publicatie.

De RAvB ziet het ontwerpen aan De Rotterdamse Klimaatopgave als de belangrijkste constante in haar onderwijsprogramma. Verschillende bouwstenen van het onderwijsprogramma worden aangewend om te verkennen wat de breedte en diepte van de ontwerpgave is die de klimaatcrisis ons stelt en die de context vormt waartoe het ontwerpvakmanschap van architecten en stedenbouwkundigen zich moet verhouden. Vraagstukken kunnen het best in al hun complexiteit verkend worden door ze concreet te koppelen aan Rotterdamse opgaven. Het is een insteek die goed aansluit bij die van de IABR.

DOWN TO EARTH, de 9e editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam, de IABR, is een biënnale in tijden van pandemie. Het is daarom een anti-biënnale, wars van iedere neiging tot spitsuur, die zich in de komende tien maanden, tot de zomer van 2021, stap voor stap uitvouwt in een serie tentoonstellingen en activiteiten, deels dus in samenwerking met de RAvB, waarvan de vorm en planning zich aan zullen passen aan de uitdagende omstandigheden.

Uiteraard houden wij je hiervan op de hoogte! En mocht je benieuwd zijn naar de IABR allemaal te bieden heeft? Tot en met 18 oktober is de tentoonstelling ‘Droogte in de Delta’ te bezichtigen in de Keilezaal. Meer informatie vind je hier.

share item