menu sluiten
zoek terug
terug

Event: Woonarmoede en ongelijkheid – vrijdag 5 november

Op vrijdag 5 november gaan journalisten Hans de Geus, Sanne Poot en architect Reimar von Meding op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst in gesprek over ongelijkheid en woonarmoede, naar aanleiding van het boek van Hans de Geus “Hoe ik toch huisjesmelker werd”. Dat het makkelijker is om in huizen te beleggen dan een woning te kopen om in te wonen ondervond De Geus zelf. In zijn boek beschrijft hij hoe groot de ongelijkheid op de woningmarkt is geworden.

De Academie besteedt dit jaar met de studio ’Ruimte Zat in de Stad’ extra aandacht aan de vraag hoe betaalbaar wonen in bestaande wijken bij kan dragen aan de woon- en leefkwaliteit.

(Deze bijeenkomst stond eerder gepland op vrijdag 17 september)

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in via info@ravb.nl. Er is plek voor max. 50 personen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, Academiestudenten en docenten hebben voorrang. Studenten die de studio ‘Ruimte Zat in de Stad’ volgen hoeven zich niet in te schrijven.

Programma
17u15 – inloop Baanderszaal (3e verdieping)
17u30 – introductie door Reimar von Meding
17u35 – inleiding Hans de Geus
18u00 – reactie Sanne Poot, gevolgd door gesprek met de zaal
19u00 – einde
   
Hans de Geus
Hans de Geus (1967) werkte na zijn studie economie een aantal jaren voor banken als handelaar in obligaties en voor een vastgoedontwikkelaar. Daarna was hij barkeeper in een Amsterdams café. Hij is nu freelancejournalist, onder meer als commentator financiële markten en economie bij De Groene Amsterdammer, VPRO-radio en RTL Z.

Sanne Poot
Sanne Poot (1992, Bogota, Colombia) werkt als zelfstandig mediamaker in Rotterdam. Ze is onder meer programmamaker bij OPEN Rotterdam en schreef voor Vers Beton, ‘online magazine voor de harddenkende Rotterdammer’, een aantal artikelen over de sloop van de Tweebosbuurt.

Reimar von Meding
Reimar von Meding (Celle, Duitsland, 1975) is algemeen directeur bij KAW. Hij is er van overtuigd dat wonen een basisrecht is voor iedereen, ongeacht hoeveel je kan besteden en hoeveel hulp je nodig hebt in je leven. Op de RAvB leidt hij dit semester de ontwerpstudio Ruimte Zat in de Stad. De studio is gebaseerd op het gelijknamige onderzoek uit 2020 waarin KAW aantoont dat er binnen bestaande steden voldoende plek is om honderdduizenden woningen bij te bouwen.