De nieuwe HUIG is uit!

De nieuwe HUIG is uit!
Voorkant HUIG 2019

 

Ieder jaar publiceert de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) het inspirerende magazine HUIG. Studenten van de opleiding ‘Graphic Design’ van Willem de Kooning Academie hebben het magazine weer prachtig vormgegeven. 

Veranderende rol van jonge ontwerpers

In HUIG laten we zien wat de Academie het afgelopen jaar heeft gedaan en presenteren we werk en afstudeerwerk van onze studenten. Deze uitgave gaat over de toekomst van jonge architecten en stedenbouwkundigen. Over de veranderende rol van de ontwerper, de onverminderde ambitie om in een continu veranderend speelveld steeds opnieuw na te denken over de positie die je inneemt binnen het vak en hoe we als ontwerper iets kunnen betekenen voor de samenleving.

Inspirerende verhalen en projecten

Voor deze editie van HUIG interviewden wij de nieuwe hoofden van RAvB Renske van der Stoep (hoofd architectuur) en Thijs van Spaandonk (hoofd stedenbouw), maar ook studenten en docenten. We laten werk zien van de winnaar van ‘De Meester 2018’ Bram van Ooijen die het vluchtelingenvraagstuk als stedelijk vraagstuk aan de orde brengt en Hidde van der Grind en Umut Türkmen, winnaars van de Iktinos met hun ‘pleidooi voor groots experimenteren’. We gingen in gesprek met mensen uit de praktijk zoals Like Bijlsma, directeur van SUBoffice en David Dooghe, projectleider bij Vereniging Deltametropool. Kortom veel inspiratie, mooie beelden en verhalen. 

De naam HUIG verwijst naar de medeoprichter van de Academie Huig Maaskant (1907-1977), bekend van de Euromast, het Groothandelsgebouw en de Pier van Scheveningen.

 

Veel leesplezier!

HUIG doorbladeren als magazine
PDF HUIG 2019
Gratis exemplaar aanvragen

Binnenkort verschijnt op deze pagina een online versie van HUIG waarbij het mogelijk is om artikelen te delen.

 

Verder o.a. in HUIG

HUIG Priktinos Mark van Wasbeek

Werk van de winnaar Priktinos, Mark van Wasbeek

Studio op locatie, gebouw De Peperklip

HUIG Bouwen aan de buurt

Studenten werken aan tweejarig project Bouwen aan de Buurt

HUIG 2019 Afrikaanderwijk

Hairy drawing Afrikaanderwijk-Katendrecht
Harmen Smilde, Mark van Wasbeek, Sjoerd Goijarts, Koen Huijs,
Madeleine Mans, Roy v.d. Brand en Rob Koningen.

 

 

share item