menu sluiten
zoek terug
terug

Marinda Verschoor wint De Meester 2021, Saskia Lambers de publieksprijs

Marinda Verschoor wint De Meester 2021, Saskia Lambers de publieksprijs

RAvB alumnus Marinda Verschoor (architectuur) won vrijdagavond 12 november, na een zeer spannende avond, de promotieprijs De Meester 2021 met haar project ‘Denkbeelden van Rotterdam’. Saskia Lambers (architectuur) ontving de publieksprijs van € 1.000, er werd totaal 576 keer gestemd op haar project ‘Nocturnal Animals‘. Alumnus Karel van Zanten (architectuur) viel helaas buiten de prijzen.

Het event vond plaats in BlueCity en werd gepresenteerd en gemodereerd door David Baars (TomDavid Architecten).De jury, onder leiding van voorzitter Victor Mani, bestond dit jaar uit Jan Peter Wingender (Office Winhov), Bas Kurvers (Wethouder Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving Rotterdam), Elma van Boxtel (Zones Urbaines Sensibles) en Ronald Schleurholts (cepezed). De jury vond alledrie de plannen zeer intrigerend, maar ook totaal verschillend. Het complete juryrapport is hier te lezen.

‘De Meester’ is in 2015 in het leven geroepen door de Fleur Groenendijk Foundation. De jaarlijks uit te reiken promotieprijs van € 5.000 voor afgestudeerden van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst dient ter ondersteuning en bevordering van de promotie van het werk van de jonge architect of stedenbouwer.

De livestream is hier terug te kijken!

Fotografie: Rhalda Jansen

Genomineerden:
Marinda Verschoor – Denkbeelden van Rotterdam
Saskia Lambers – Nocturnal Animals
Karel van Zanten – Ideal City