menu sluiten
zoek terug
terug

Midzomerwandeling Scènes in Stadspark West

Op zaterdag 22 juni organiseert Stadspark West samen met AIR een expeditie en symposium in één. Tijdens deze bijzondere gelegenheid ga je mee op ontdekkingstocht naar de vorming van een veelzijdige plek als Stadspark West.

De wandeling is bedoeld als kennismaking met Stadspark West, een gebied dat je mogelijk al kent, maar niet eerder op deze manier ontdekte. Als deelnemer bezoek je verschillende parken, volkstuinen, sportterreinen en recreatiegebieden die samen Stadspark West vormen en wordt er onderweg kennis gedeeld en ideeën uitgewisseld via presentaties en discussies. Tijdens de wandeling zie je de waarde van het gebied, worden sociale en ecologische netwerken versterkt en wordt er nagedacht over de toekomst van Stadspark West.

Daarnaast zul je kennismaken met het onderzoek van studenten van vier toonaangevende opleidingsinstituten, waaronder TU Delft, HKU, Rotterdamse Academie van Bouwkunst en RWTH Aachen University.

Tijdens deze ontdekkingsreis wordt er ruimte geboden voor reacties en gesprekken met direct betrokkenen zoals jij. Experts zullen deze bevindingen spiegelen en een actuele vraag agenderen: Hoe kan Stadspark West een rol spelen in de natuur-inclusieve stad die we hard nodig hebben, zeker ook in Rotterdam?

Door deze ‘scenografische’ werkwijze en de fysieke doorkruising van de casus Stadspark West worden de vragen actueel en persoonlijk. Grijp je kans en werk mee aan de toekomst van Stadspark West.

Over Stadspark West

Stadspark West is zowel een idee als een realiteit. Het beoogt twaalf gemeenschaps- en nuts-tuincomplexen, de Groene Connectie, Essenburg Park, de Spoortuin, Pluktuin, Speeldernis, het Roel Langerakpark, Vroesenpark, Diergaarde Blijdorp, Park 16Hoven, Kleinpolderpark, Camping, Manege en het Bikepark te verbinden, samen met het omringende platteland. Door deze gebieden te verbinden met groene randen, bermen, waterwegen, jachthavens, speelplaatsen en sportvelden, vormt het een cultureel en natuurlijk divers “park” dat ruimte biedt aan Rotterdammers en biodiversiteit. Dit initiatief is cruciaal voor de gezondheid van West en de hele stad, en bevordert samenwerking tussen volkstuinders, bewoners, atleten, verenigingen, bedrijven, zelfbeheerde parken, natuur en alle andere belanghebbenden in het gebied om deze groene long voor West en de stad als geheel te creëren.

Programma:

Na een wandeling van ongeveer 1,5 uur zal er gelegenheid zijn om kennis, opmerkingen en ideeën uit te wisselen.

Locatie: verzamelpunt tour VTV Blijdorp
Tijd: 12:00 – 16:00 uur met afsluitende borrel
Taal: Nederlands en Engels

Schrijf je in via onderstaande link.

Tickets