menu sluiten
zoek terug
terug

Stageplaats Aangeboden!

“De Rotterdamse Academie van Bouwkunst biedt masteropleidingen in architectuur en stedenbouw. Gehuisvest in de voormalige Zeevaartschool middenin Rotterdam biedt het ruimte om na te denken over de toekomst van de stad. De RAvB zoekt voor het komende jaar een stagiair die meewerkt aan de communicatie, rebranding en community-activiteiten van de academie.”

 

Wat voor stageplaats?

Een uitvoerende MBO of HBO stage, waarin je veel werkervaring kan opdoen. Uiteraard houden we rekening met je persoonlijke en professionele doelen, de competenties en vaardigheden waar jij aan wil werken.

Een HBO afstudeerproject in overleg; op dit moment zoeken we meer een spin in het web die onze Community Manager op dagelijkse basis gaat ondersteunen.

Waar staan wij?

Aankomend jaar werken we samen met creatieve consultants uit het werkveld aan een analyse voor een rebranding en verbetering van onze website(s) en fysieke communicatie producten. We onderzoeken met dit team van professionals het beste UX design en technische beheer van de RAvB website en Studentenwerk. Uit deze analyse volgt een plan en gaan we ontwerpbureaus benaderen. We nemen je graag mee in dit traject als leerproces. 

Wat zijn je taken?

Afhankelijk van je skills en opleiding:

  • Het plaatsen van afbeeldingen en teksten voor onze nieuws, agenda en alumni pagina. De teksten kunnen worden aangeleverd, indien je je comfortabel voelt met schrijven mag je ook zelf teksten opstellen. Goed kunnen schrijven is een pré. Ben je visueel sterk en goed in grafisch ontwerp is dat een pré. Een combinatie van beide : perfect! 
  • Onderzoek naar onze alumni en externe docenten voor profilering op onze website. Ben jij een master in googlen; top! We leggen samen contact met de alumni via email en LinkedIn, om een goed beeld te krijgen van de huidige bezigheden en USP’s van deze voormalige studenten, waarvan sommigen nu ook docenten. Het efficiënt aanleveren van correcte informatie is belangrijk bij dit proces.
  • Samen met onze community manager een marketing communicatie kalender opstellen. Het inplannen van berichten. 
  • In contact met studenten behoeftes peilen over communicatie en community activiteiten. Denk aan het samen gezelliger maken van de academie door middel van posters en sociale events. Het ondersteunen bij communicatie over lokaalwijzigingen en het aankondigen van events. Verder het maken van foto’s tijdens een event of samen organiseren of faciliteren van een vrijdaglunch of lezing.
  • Samenwerken met ons huidige ontwerpbureau. Als je je comfortabel voelt bij het opstellen van briefings behoort dit tot de mogelijkheden. Je kan met ze samenwerken aan visuele uitingen voor onze website en aan interne communicatie fysiek en digitaal. 
  • Ondersteunen bij interne en externe events.
  • Meedenken over verbeteringen in marketing communicatie. 
  • Het opmaken van presentaties.
  • Meewerken aan voorlichting en wervingsactiviteiten. 

Wat bieden we je?

Uiteraard een stagevergoeding voor MBO en HBO 400 EURO Bruto per maand. Daarnaast een creatieve, sociale werkomgeving. We zijn in de kern een klein team met goede vibes. We zijn allemaal te porren voor een soepoverleg of een koffie ommetje buiten de deur, misschien voeg jij een ander concept toe aan onze werkrituelen. 

Onze studenten werken vier dagen per week. Op donderdagavond is er college en vrijdag vinden de praktijkstudio’s plaats waar studenten hun vaardigheden en competenties ontwikkelen als Architect en Stedenbouwkundige onder begeleiding van docenten uit het werkveld. We behoren tot het Instituut van de Gebouwde Omgeving van de Hogeschool van Rotterdam, dit maakt samen met de externe docenten en collega’s van andere academies dat je onderdeel bent van een nog groter aanbod van professionals met bijbehorende inspirerende activiteiten gericht op het verbeteren van de leefomgeving. 

In je eerste week laten we je wennen, je krijgt een rondleiding in ons gebouw en in de werkplaatsen van de Hogeschool op RDM. Als Rotterdamse Academie van Bouwkunst staan we midden in de stad en verbinden we onderwijs aan de praktijk, door middel van opgaves die gerelateerd zijn aan thema’s die spelen de wereld.