menu sluiten
zoek terug
terug
Kennismaken

Kennismaken

Kennismaken

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst biedt twee masterprogramma’s: Stedenbouw en Architectuur die bij afronding direct toegang bieden tot inschrijving in het Architectenregister.

Het bijzondere aan ons onderwijs is dat je zelf je route kan bepalen. Op donderdagavonden volg je colleges en op vrijdag volg je studio’s samen met studenten uit verschillende studiejaren. De ontwerpstudio’s worden georganiseerd door een team van docenten uit de praktijk. Je kiest je ontwerpstudio en colleges naar voorkeur, naast een aantal verplichte theorievakken. Veel alumni geven aan dat de opleiding enorm heeft bijgedragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Doordat je je eigen route bepaalt, ontdek je wanneer je in je kracht staat als professional. Wat geeft je energie, waar ben je goed in en waar wil je verder induiken? We zijn een kleine opleiding met een informele sfeer waarin je je verder kan ontwikkelen als professional. 

Maatschappelijke verankering is daarnaast een belangrijke waarde van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Als toekomstige stedenbouwkundige of architect combineer je hier studeren met werken, zodat theorie praktisch blijft en de praktijk inspireert tot nieuw denken. Je leert de culturele, sociale, economische en politieke trends herkennen en deze in te zetten bij ruimtelijke opgaven. Je leert je bewegen op het grensvlak van architectuur en stedenbouw. En dat is altijd uitdagend, met de grootstedelijke vraagstukken en de inspirerende omgeving van architectuurstad Rotterdam binnen handbereik.

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst organiseert het komende jaar de volgende kennismakingsactiviteiten.

Informatiebijeenkomsten

Donderdag avond 5 oktober 2023

Zaterdag middag 22 december 2023

Donderdag avond 1 februari 2024

Donderdag avond 4 april 2024

Tijdens deze bijeenkomst word uitgebreid ingaan op de ins en outs van onze masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en/of onze pre-masters Architectuur & Techniek en Stedenbouw. De informatieavonden starten om 19.00 uur en eindigen om ongeveer 21.00 uur, afhankelijk van hoeveel vragen je één op één nog wil stellen, twee studenten en onze coördinatoren zijn aanwezig om na het plenaire gedeelte nog meer vragen te beantwoorden. Onderaan deze pagina kun je je aanmelden middels het aanmeldformulier. De informatiebijeenkomst op zaterdag 22 december zal overdag plaats vinden, de tijden worden nog gecommuniceerd. 

 

Meeloopdagen

Vrijdagen tot en met 9 juni 2023

Vrijdagen vanaf 1 september 2023 – 8 december 2023

Vrijdagen vanaf 9 februari 2024 – 7 juni 2024

Meld je aan via info@ravb.nl  de laatste mogelijkheid is op vrijdag 16 juni . Elke vrijdag worden de studio’s gegeven door docenten uit het werkveld van 9.00-17.00 uur, we pauzeren een uur om 12.30 uur. Bij voorkeur loop je een ochtend of een middag mee, afhankelijk van het programma van de studio. Bekijk hier de programmagids van het tweede semester, studiejaar 2022/2023 en kies twee voorkeur studio’s uit voor je meeloopdag.

 

Adviesgesprek

Twijfel je of je wordt toegelaten op de opleiding? Vraag dan een adviesgesprek aan met Margit van Schaik, de studieloopbaanbegeleider. Ter voorbereiding stuur je een CV, cijferlijst en portfolio op, zij neemt dan met je door of je werk aan de toelatingseisen voldoet.

Starten februari

  • 1 november: aanmelding website RAvB en aanmelding Studielink
  • 14 november – 25 november: toelatingsgesprekken

Starten september

  • 1 mei: aanmelding website RAvB en aanmelding Studielink
  • 15 mei – 15 juni: toelatingsgesprekken

 

Open Studio’s

Zaterdag 22 december 2023

Zaterdag 21 juni 2024

Wil je als toekomstige student of docent kennismaken met de RAvB? Tijdens de Open Studio’s presenteren onze studenten het eindresultaat van het werk aan verschillende studio’s, gerelateerd aan actuele thema’s uit de praktijk, begeleid door gastdocenten uit de praktijk.

Door middel van een eindshow presenteren studenten de ontwikkeling van hun ontwerpvaardigheden en competenties. Iedereen is welkom deze eindshow te bezoeken. Bekijk instagram voor wat sfeerimpressies van slotpresentaties en de OPEN STUDIO’S van het laatste semester. 

 

 

Informatiebrochure

Link naar Informatiebrochure.

 

 

Aanmeldformulier kennismakingsactiviteit

  • Je kunt hier eventueel aangeven of je interesse hebt in een adviesgesprek tijdens de meeloopdag.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Informatiebrochure.pdf

agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

02.06

Slotpresentatie Folkert Bil


Openbaar toegankelijk
Lees meer

02.06

Lezing David Schmidt en Anne Geenen (Site Practice)


Openbare bijeenkomst
Lees meer

09.06

Lezing Arie Lengkeek (Operatie Wooncoöperatie)


Openbare bijeenkomst
Lees meer