menu sluiten
zoek terug
terug
Locatie

Locatie

Locatie

De Academie is gevestigd aan de Pieter de Hoochweg in de oude Zeevaarderschool. Dit monumentale gebouw van Hogeschool Rotterdam ligt in het Historische Delfshaven en is gebouwd in 1916. Omdat het gebouw op de monumentenlijst staat is door de architect zeer veel aandacht besteedt om het gebouw geschikt te maken voor hedendaags gebruik door de studenten zonder het aanzien van het gebouw aan te tasten. Omdat we als Academie net zijn verhuisd gaan we het gebouw meer eigen maken de komende jaren.

Werkplaats

Als student heb je toegang tot de werk en atelierwerkplaats van de Academie. Hier kun je naar hartenlust aan je maquette werken en met medestudenten afspreken. De werkplaats voor maquettes is open op vrijdag van 9.00-17.00 uur en ligt op de tweede verdieping naast de collegezaal. Vraag bij de opleidingsondersteuners welke ruimtes er geserveerd zijn om te werken aan je college huiswerk, studio of afstuderen. Het onderwijslandschap iets lager gelegen naast de aula is op donderdagavond en vrijdag altijd beschikbaar voor Academie studenten.

RDM Werkplaats 

Naast de werkplaats die op vrijdag open is op de Pieter de Hoochweg kan je van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van de werkplaats(en) op de RDM, het is een industriële omgeving met moderne faciliteiten, labs en machines waar je als student kan onderzoeken, experimenteren en innoveren. In de werkplaatsen heb je tot je beschikking apparatuur als foamsnijders, zaagmachines, een 3D-printer en een CNC-freesmachine. De werkplaats wordt gereserveerd voor de individuele ontwerpstudio’s op vrijdagen en Academiestudenten kunnen op eigen gelegenheid een plekje reserveren via e-mail. Er is altijd een werkplaats instructeur aanwezig om je te ondersteunen bij het gebruik van de machines. De werkplaatsen worden gedeeld met alle technische opleidingen binnen de HR. Neem voor meer informatie over openingstijden, reserveren, machines en materialen contact op met RDM Houtwerkplaats via rdmhout@hr.nl of kijk op de HINT pagina.

Mediatheek

De Academie heeft een eigen mediatheek met een zorgvuldig bijgehouden en actuele collectie boeken en tijdschriften die aansluiten op het onderwijs aan de Academie. Tevens heb je als student toegang tot een online databanken op het gebied van architectuur, stedenbouw en aanverwante disciplines, van publicaties tot artikelen, van kranten tot tijdschriften.

Huiskamer

De aula en het onderwijslandschap zijn de centrale ontmoetings- en expositieruimte en het kloppende hart van de Academie. Aan huis is een cateraar verbonden waar je terecht kan voor de inwendige mens. Ook organiseren studenten met regelmaat koffie, thee en een lunch, soms gecombineerd met een relevante lezing. Zo proberen we samen te zorgen voor een goede sfeer op de Academie waar alles ter tafel mag komen. 

Locatie
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

31.03

Slotpresentatie Piet Scholten


Openbare Bijeenkomst
Lees meer

20.04

Informatieavond


Openbare Bijeenkomst
Lees meer

21.04

Lezing Nina Aalbers (Architectuur Maken)


Openbare bijeenkomst
Lees meer