Locatie

Locatie

De Academie is gevestigd in het monumentale hoofdkantoor van de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) en maakt onderdeel uit van het innovatieve RDM Rotterdam. RDM Rotterdam ligt midden in de Rotterdamse havens tegenover de Marconitorens aan de rand van het tuindorp Heijplaat. Hier werken innovatieve bedrijven en mbo- en hbo instellingen, waaronder de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College, samen aan de toekomst van haven en stad. RDM Rotterdam biedt een industriële omgeving met moderne faciliteiten, labs en machines waar studenten kunnen onderzoeken, experimenteren en innoveren.

24/7 werkplaats

Als student heb je 24/7, buiten onderwijsuren, toegang tot de werk- en ontmoetingsruimte (Shanti’s) en atelierwerkplaats van de Academie. Hier kun je naar hartenlust aan je maquette werken en met medestudenten afspreken.

RDM Werkplaats hout

Naast de atelierwerkplaats heeft de Academie een werkplaats in het naastgelegen Innovation Dock tot haar beschikking met apparatuur als foamsnijders, snijmachines, een 3D-printer en een CNC-freesmachine. De werkplaats wordt gereserveerd voor de ontwerpstudio’s op vrijdagen en Academiestudenten kunnen op eigen gelegenheid een plekje reserveren. Er is altijd een werkplaats assistent aanwezig om je te ondersteunen bij het gebruik van de machines.

Mediatheek

De Academie heeft een eigen mediatheek met een zorgvuldig bijgehouden en actuele collectie boeken en tijdschriften die aansluiten op het onderwijs aan de Academie. Tevens heb je als student toegang tot een online databanken op het gebied van architectuur, stedenbouw en aanverwante disciplines, van publicaties tot artikelen, van kranten tot tijdschriften.

Shanti’s

Shanti’s is de centrale ontmoetings- en expositieruimte en het kloppende hart van de Academie. Ze is vernoemd naar Shanti Gogar, een echte Heijplaatse, die sinds 2015 op onderwijsdagen en externe onderwijsactiviteiten, zorg draagt voor de inwendige student en docent op de Academie.

agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

02.06

Slotpresentatie Wesley Capelle


openbaar toegankelijk
Lees meer