Route

Op de kaart
De Rotterdamse Academie van Bouwkunst is onderdeel van RDM Campus.

 

Aqualiner
Op werkdagen is er een snelle bootverbinding tussen de binnenstad en Heijplaat (RDM Campus). Je kunt opstappen aan de Willemskade of de Jobshaven. Kijk op www.aqualiner.nl voor de dienstregeling.


Auto
Ring Rotterdam en volg de borden Ring Rotterdam Zuid (A15). Verlaat de A15 bij afslag Heijplaat / Havens 2250 / 2750 en volg het bord Heijplaat (richting havennummer 2600). Aan het eind van de Waalhavenweg, in de 1e bocht naar rechts met de bocht mee richting havennummer 2600-2749 (Dokhavenweg). Bij de volgende scherpe bocht naar rechts (Heijplaatweg) is na ca. 200 m aan de linkerkant de poort van het RDM terrein (Havennummer 2600). Door de poort gelijk linksaf langs het water.


 


Er is op het RDM-terrein voldoende parkeermogelijkheid. Parkeren is gratis. Bij een bezoek aan de Academie van Bouwkunst kunt u parkeren aan de Klinknagelstraat.


 


Openbaar vervoer
Vanaf het noorden van Heijplaat (bijv. Rotterdam) > metrostation Slinge, vanaf het zuiden (bijv. Ridderkerk) > metrostation Zuidplein. RET-buslijn 68 naar Heijplaat. Laatste halte uitstappen (Rondoplein). Binnen enkele minuten lopen bereik je Stadshavens Rotterdam: plein oversteken en Alwinastraat inlopen. Aan het eind van de weg rechtsaf de Heijplaatstraat in. Onder de blauwe poort doorlopen. Aan de linkerhand tref je RDM Innovation Dock aan.
(snel)Buslijn nr 71, de Les Express
Dit is een rechtstreekse busverbinding van Zuidplein (perron H) naar RDM Campus. Andere verbindingen naar Heijplaat zijn bus 68, uitstappen bij eindhalte Rondoplein. Kijk op www.9292ov.nl voor reisinformatie.