menu sluiten
zoek terug
terug
Procedure

Procedure

Procedure

Toelatingsdocumenten en toelatingsgesprek

De toelating tot de masteropleidingen en de pre-masters vindt plaats op basis van de ingestuurde toelatingsdocumenten (ronde 1) en een toelatingsgesprek (ronde 2) met een opleidingscoördinator. Aan de hand van deze documenten en het gesprek worden de formele en inhoudelijke toelatingseisen getoetst.

Toelatingsdocumenten

  • Portfolio (pdf, maximaal 20 Mb)
  • Cijferlijst vooropleiding
  • Beknopt CV
  • Motivatie
  • Diploma vooropleiding of certificaat pre-master. (indien reeds behaald)

Deadlines aanmelding

Starten februari

  • 1 november: aanmelding website RAvB en aanmelding Studielink
  • 14 november – 25 november: toelatingsgesprekken

Starten september

  • 1 mei: aanmelding website RAvB en aanmelding Studielink
  • 15 mei – 2 juni: toelatingsgesprekken

Volg deze stappen om je aan te melden:

1) Meld je aan bij het studiesecretariaat via het aanmeldformulier en upload de toelatingsdocumenten. Je ontvangt van het studiesecretariaat van de Academie de bevestiging dat je documenten ontvangen zijn.

2) Registreer je tegelijkertijd online in Studielink. Studielink is de landelijke inschrijvingswebsite voor het hoger onderwijs. Gebruik voor je inschrijving in Studielink de opleidingsgegevens van de master Architectuur, de master Stedenbouw, de pre-master Architectuur & Techniek of de pre-master Stedenbouw aan de Hogeschool Rotterdam. Na je aanmelding ontvang je van de Hogeschool Rotterdam informatie over de voorwaarden voor een definitieve inschrijving (o.a. kopie diploma’s, kopie ID, goedkeuring toelating van de Academie). Registratie studielink (instroom september) is mogelijk vanaf januari en (instroom februari) vanaf 1 oktober voorafgaand aan het gewenste moment van inschrijving.

3) De toelatingsdocumenten worden door de opleidingscoördinatoren beoordeeld. Daarna ontvang je bericht of je wordt uitgenodigd voor een toelatingsgesprek.

Meer informatie

Lees de uitgebreide toelichting over de toelatingseisen en het portfolio. Neem voor vragen over de toelating contact op met het studiesecretariaat: info@ravb.nl

Adviesgesprek

Twijfel je of je wordt toegelaten op de opleiding? Vraag dan een adviesgesprek aan met Margit van Schaik, de studieloopbaanbegeleider. Ter voorbereiding stuur je een CV, cijferlijst en portfolio op, zij neemt dan met je door of je werk aan de toelatingseisen voldoet.

Procedure
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

18.04

Afstudeerpresentatie Ivo van Doorn


openbaar toegankelijk
Lees meer

19.04

Lecture Stephen Taylor


19.04

Afstudeerpresentatie Marjolijn Vrolijk


openbaar toegankelijk
Lees meer