menu sluiten
zoek terug
terug

Huig #21 is uit!

 

Ieder jaar publiceert de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) het inspirerende magazine HUIG. Dit jaar weer een volwaardige uitgave, na een digitaal uitgebracht nummer 20 en een tusseneditie eind 2020 met vooral studentenwerk. Zoals gebruikelijk is een belangrijk deel van dit nummer ook weer gevuld met bijzonder studentenwerk. Daarnaast presenteren we een aantal studioprojecten genomineerd voor de Iktinosprijs en de afstudeerprojecten genomineerd voor de Meester en de landelijke Archiprix.

Inspirerende verhalen en projecten
Eilien Neumann, alumnus en dit jaar Iktinos-lid, geeft haar mening over het studentenwerk en de studio’s van studiejaar 2020-2021. Niels Groeneveld, winnaar van de Jonge Maaskantprijs 2020 en dit jaar extern lid van onze Archiprix-slectiecommissie, voorziet de projecten van de laatste lichting afstudeerders van commentaar. Beide werden geinterviewd door Robert-Jan de Kort. Voor de interviewrubriek ‘Rotterdamse Praktijken’ ging Andrea Prins op bezoek bij een aantal studenten, docenten en alumni.

Het beeldessay is ditmaal op uitnodiging van Thijs van Spaandonk en Renske van der Stoep verzorgd door Loes van Duijvendijk en staat in het teken van de Rotterdamse Klimaatopgave. Willemijn Lofvers vertelt over haar promotieonderzoek over de mogelijke betekenis en waarde van dramaturgie voor het ontwerponderwijs. De vormgeving was dit jaar in handen van Niels Vrijdag en Hanne Dijkstra. Fotografen Rhalda Jansen en Wijnand van Till werkten ook mee aan deze editie.

Huig #21 is het laatste nummer met Chris van Langen in de redactie. Na zestien jaar bij de Rotterdamse Academie van Bouwkunst te hebben gewerkt, waarvan dertien als directeur, is hij in het najaar van 2021 begonnen als programmaleider bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Huig Maaskant
De naam HUIG verwijst naar de medeoprichter van de Academie Huig Maaskant (1907-1977), bekend van de Euromast, het Groothandelsgebouw en de Pier van Scheveningen.

Lees Huig #21 via de links hieronder:

HUIG doorbladeren als magazine
PDF HUIG 2021

 

Foto: Loes van Duijvendijk, onderdeel van beeldessay Rotterdamse Klimaatopgave