menu sluiten
zoek terug
terug

OPEN STUDIO’S – VRIJDAG 21 JUNI

De eerstvolgende OPEN STUDIO’S vinden plaats op vrijdagavond 21 juni  17:00-20:00 uur op de Academie.

Let op : de datum is GEWIJZIGD – de verspreidde posters communiceren zaterdag 22 juni. 

Benieuwd wat je kunt verwachten? Een expositie van studentenwerk gecombineerd met een gezellige vrijmiborrel, kom kennismaken met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Studio Leve de Imperfectie onderzoekt hoe lokaal verbouwde biobased architectuur eruit kan zien.
Studio Fragmenten van het Sublieme Alledaagse verkent leefkwaliteiten in de woningbouw. Studio Spaces for Conversations analyseert een reeks historische salons als uitgangspunt voor een hedendaags ontwerp voor een plek voor dialoog en ontmoeting.
Studio Tutti Frutti onderzoekt de veilingtypologie aan de hand van de Rotterdamse Citrusveiling om met een surrealistische benadering tot onverwachte inzichten te komen. Studio Het Cultuurhuis van Morgen analyseerde de bibliotheek van de toekomst, van de straat tot openbare interieur. Studio Hef in Eigen Handen betrekt jongeren bij stadsontwikkeling in Feyenoord en helpt hen om positieve invloed uit te oefenen op hun leefomgeving. Studio Scènes in Stadspark West maakt de waarden en beleefbaarheid van een gebied inzichtelijk en reageert op de klimaat- en biodiversiteitsuitdagingen. Studio Water Craft onderzoekt innovatieve oplossingen voor stedelijk waterbeheer in Rotterdam.

Hoe dragen we zorg voor onze omgeving op een manier die nu verschil maakt en toekomstwaardig is?
De sociaaleconomische en klimaatopgaven vragen om een andere benadering van de praktijk van bouwen en ruimtelijke ontwikkeling en om een andere werkwijze voor architecten en stedenbouwkundigen.

De opgaven zijn bekend: onze grondstoffen zijn eindig; klimaatverandering en afname van biodiversiteit dwingen tot aanpassing van onze consumptie- en productiepatronen en sociale rechtvaardigheid is een fundamenteel onderdeel van duurzame ontwikkeling.

Ieder half jaar werken studenten van de masteropleidingen Stedenbouw en Architectuur aan vraagstukken uit de praktijk met het oog op de wereld van morgen, onder begeleiding van onze partners uit het werkveld. Benieuwd naar de ontwerpopgaven en uitkomsten van het eerste half jaar van dit academiejaar?
Bezoek dan de OPEN STUDIO’S, waar studenten collectief tentoonstellen.