menu sluiten
zoek terug
terug

Selectie Archiprix NL 2022 bekend

Selectie Archiprix NL 2022 bekend

Aan het begin van elk Academiejaar worden de beste afstudeerprojecten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst geselecteerd en tentoongesteld. De jury selecteert de drie beste projecten voor deelname aan de toonaangevende Archiprix NL, de jaarlijkse prijsvraag voor aanstormend ontwerptalent.

De jury koos op zaterdag 28 augustus de volgende drie projecten ter inzending voor Archiprix NL 2022; ‘Denkbeelden van Rotterdam’ van Marinda Verschoor (Architectuur), ‘Eens een eiland’ van Hidde van der Grind (Stedenbouw) en ‘Ideal City’ van Karel van Zanten (Architectuur). De selectie vond plaats op de RAvB Afstudeertentoonstelling in de KeileZaal en werd bekendgemaakt tijdens het Afstudeerevent ‘Posities’ dat later op de dag volgde. Voor alumni Marinda Verschoor en Karel van Zanten was het een extra bijzondere dag; zij ontvingen ook een nominatie voor de afstudeerprijs De Meester 2021.

De selectiejury bestond uit Niels Groeneveld (Werkstatt, winnaar Jonge Maaskantprijs 2021), Chris van Langen, Renske van der Stoep, Thijs van Spaandonk, Jeroen Visschers, Hinke Majoor, Margit Schuster, Sjoerdieke Nicolson-Feenstra, Willemijn Lofvers en Hans Tomassen.

UPDATE 10/09/2021: Het juryrapport is hier terug te lezen.