menu sluiten
zoek terug
terug

Tentoonstelling Studioprojecten in Stadsgarage Kruisplein

Tentoonstelling Studioprojecten in Stadsgarage Kruisplein

Van 20 juni t/m 27 juni exposeert de Rotterdamse Academie van Bouwkunst een gedeelte van de studioprojecten uit studiejaar 2020-2021 in Stadsgarage Kruisplein als onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand (RAM).

De ontwerpstudio’s van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst vormen het hart van de opleidingen. Studenten uit verschillende studiejaren werken gedurende een semester onder leiding van uit de praktijk afkomstige ontwerpers aan opgaven op alle schaalniveaus, van kleine paviljoens tot regionale opgaven. Elk jaar worden zo’n 25 tot 30 studio’s geprogrammeerd. De meest relevante studioprojecten dingen elk jaar mee naar de Iktinosprijs. Een selectie van deze werken is vanaf aanstaande zondag te zien in het festivalhart van de RAM.

De Iktinosprijs is in 1969 ingesteld door architect Huig Maaskant, en bestaat uit een stipendium van € 2.000 dat wordt uitgereikt om de Academiestudent te prijzen die “… door kwaliteit en karakteristiek van het studieresultaat een (culturele) bijdrage heeft geleverd aan onderwijs, onderzoek en praktijk van de architectuur of stedenbouw”. Het ging Maaskant daarbij uitdrukkelijk om tussentijdse studieresultaten en niet om afstudeerprojecten. Een deel van de Academiestudio’s is gekoppeld aan het meerjarige ontwerp- en onderzoeksprogramma ‘De Rotterdamse Klimaatopgave’. In deze studio’s verkennen de studenten, door middel van ontwerpend onderzoek, de principes, de schaal, de werking én de waardes van water-, energie-, natuur- en materiaalsystemen in onze leefomgeving in relatie tot hun sociale, economische, culturele én politieke componenten.

Locatie: Stadsgarage Kruisplein
20 juni t/m 27 juni 2021
Dagelijks geopend van 11u00 tot 17u00
Toegang gratis

Beeld: Operatie Paalrot door Thijs de Boer