menu sluiten
zoek terug
terug

Terugblik OPEN STUDIO’S Najaar 2023

Terugblik Open Studio’s, Vrijdag 22 december, Semester 1 van academiejaar 2023/2024.

Elk half jaar ronden we een semester af met een tentoonstelling van de collectieve uitkomsten van de ontwerpopgaven. Studenten van de masteropleidingen Stedenbouw en Architectuur werkten een half jaar aan vraagstukken uit de praktijk met het oog op de wereld van morgen, onder begeleiding van onze partners uit het werkveld.

Het semester word elk half jaar geopend met een onderwijsmarkt; docenten pitchen de ontwerpopgaven met aansluitend een Q&A waarbij studenten de mogelijkheid krijgen vragen te stellen over de ontwerpopgaven. Op dezelfde manier ronden we een semester af met een Studio Show; reflectiebijeenkomst, studenten presenteren de collectieve uitkomsten aan studenten, docenten en geïnteresseerde van buiten. Vers Beton (Teun van den Ende en Abe Minnema) sloot dit keer aan bij de reflectiebijeenkomst. 

De ontwerpopgaven van het eerste semester vind je via onderstaande link.

Studio Typisch Wonen werkte aan woonplattegronden die vormen van samen mogelijk maken; Studio Dekolonisatie van het Paleis bevroeg de representatie van het koloniale verleden in de architectuur; Studio Town Hall Rituals ontwierp het stadhuis van de 21e eeuw; Studio Intense Stad ontwikkelde toekomstbestendige en klimaatneutrale infrastructuren voor woon-werk-mileus op voormalig vliegveld Zestienhoven en Studio We own the City onderzocht hoe je met collectieve projecten het sociaalruimtelijk weefsel van de stad kunt versterken.

Benieuwd hoe studenten en begeleiders moeilijke maatschappelijke vraagstukken niet uit de weg gaan en altijd de blik richten op een betere toekomst en zich daarbij afvragen: “Wat kan ik als ontwerper doen?”
Bezoek dan de OPEN STUDIO’S van semester 2 op vrijdag 21 juni, 17.00 – 20.00 uur openingstijden tentoonstelling.

Grafisch Design way-finding door Kees de Klein

Beeld door Luuk Smits van beeldsmits.nl