Visie

Visie

Je bent altijd in een ruimte. In een kamer, een gebouw, een straat, een wijk, een stad, een landschap, een regio, een land. In die ruimte leef je, samen met anderen. En allemaal willen we iets met of in die ruimte. Nu, of later. Maar één ding weten we zeker: meer ruimte dan we hebben, krijgen we niet. Kortom, de manier waarop we die beschikbare ruimte inkleuren, bepaalt de leefbaarheid van onze samenleving, de kwaliteit van onze toekomst.

Welke toekomst we kiezen, is het resultaat van een complexe wisselwerking. Van een professionele dialoog tussen droom en draagvlak, tussen ontwerp en opdracht, tussen moed en materiaal. Daarom biedt de Rotterdamse Academie van Bouwkunst sinds 1965 een masteropleiding Architectuur en Stedenbouw voor mensen die dat proces als geen ander willen beheersen. Mensen zoals jij die vanuit hun creativiteit en vakmanschap als architect of stedenbouwkundige elke mogelijke toekomst kritisch onderzoeken, verbeelden en bespreekbaar maken.

Bij de Rotterdamse Academie van Bouwkunst leer je ruimte maken voor een betere samenleving. Duurzamer, expressiever of doelmatiger. Met meer samenhang, flexibiliteit, respect, schoonheid of verrassing. De Academie helpt je op een unieke manier jouw ideeën, stijl en vakmanschap daarvoor te ontwikkelen. Vanuit een kleinschalige community van studenten en docenten uit de beroepspraktijk leren we je ruimte optimaal te ontwerpen. Hier in Rotterdam en overal ter wereld. Je combineert studeren met een baan, zodat je leert wat werkt, en verwerkt wat je leert.

Visie
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

23.02

Meeloopdag


Inschrijven?
Lees meer

23.02

Slotpresentatie Maxime Vink


Uitnodiging
Lees meer

23.02

Lunchlezing Gert Kwekkeboom 'Publieke Zaken'


Winnaar ARC17
Lees meer