menu sluiten
zoek terug
terug
Over RAvB

Over RAvB

Over RAvB

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) biedt vierjarige masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw aan. De Academie is in 1965 mede opgericht door de Rotterdamse architecten Huig Maaskant, o.a. bekend van de Euromast en het Groothandelsgebouw, en Jan Hoogstad. Centraal stond de filosofie dat er bij de opleiding tot architect en stedenbouwkundige geen grens getrokken kan worden tussen de rol van de ontwerpende en bouwende ‘doener’ en de beschouwende en kritische ‘denker’. Nog steeds volgen we deze visie. Inmiddels heeft de Academie al meer dan 700 architecten en stedenbouwkundigen afgeleverd met een maatschappelijk verankerd bewustzijn die ruimte maken voor een betere samenleving.

Uniek aan de ontwerpopleidingen van de Academie is het concurrent onderwijsmodel: de combinatie van werken en studeren. Studeren aan de RAvB maakt je vanaf dag één onderdeel van een rijk netwerk architectuur- en stedenbouwprofessionals. In de praktijk heeft de studerende professional te maken met de realiteit van alledag en binnen de muren van de Academie geven we ruimte om te experimenteren met nieuwe methoden en technieken. Andere bijzondere eigenschappen zijn het horizontale curriculum en de overlap tussen architectuur en stedenbouw in het onderwijsprogramma.

De Academie is gevestigd in dé architectuurhoofdstad van Nederland, Rotterdam. Al sinds het begin van de twintigste eeuw is de stad hét centrum van vernieuwende architectuur en stedenbouw. Nog steeds is Rotterdam de thuisbasis van toonaangevende, experimentele en innovatieve bureaus die het fundament leggen onder het prikkelende en stimulerende Rotterdamse architectuur- en stedenbouwklimaat.