Docenten

De ateliers, laboratoria en colleges aan de Academie worden verzorgd door een keur aan architecten, stedenbouwkundige, ontwerpers, kunsthistorici, economen, sociologen en kunstenaars. De docenten kunnen op achternaam worden geselecteerd.

Docenten
Roelant ten Kate
Roelant ten Kate (1980) is directeur van ontwerpbureau Studio Dapper. Hij studeerde Bouwkunde aan de HTS in Groningen met een honourstrack aan de Academie van Bouwkunst Groningen...
Lees meer

Roelant ten Kate (1980) is directeur van ontwerpbureau Studio Dapper. Hij studeerde Bouwkunde aan de HTS in Groningen met een honourstrack aan de Academie van Bouwkunst Groningen. In 2006 studeerde hij af als architect aan de TU Delft. Hierna werkte hij o.a. voor Stichting Archiprix, Europan en diverse kleine architectenbureaus. Sinds 2007 werkt Roelant met zijn eigen ontwerpbureau aan kleinschalige architectuuropdrachten en productontwikkeling. Naast het bureau was hij werkzaam voor de gemeentes Rotterdam en Capelle aan den IJssel, waar hij uitvoering gaf aan o.a. welstandsbeleid. Sinds 2007 doceert hij als gastdocent aan de TU Delft.

 

In het studiejaar 2013-2014 (1ste semester)  verzorgt Roelant ten Kate het atelier "Tektoniek2" samen met Alexander Pols.

Lees minder
Marieke Kums
Marieke Kums (1979) studeerde als Fulbright Scolar aan het Massachusetts Institute of Technology in Boston en aan de Technische Universiteit Delft waar zij in 2005 cum laude haar...
Lees meer

Marieke Kums (1979) studeerde als Fulbright Scolar aan het Massachusetts Institute of Technology in Boston en aan de Technische Universiteit Delft waar zij in 2005 cum laude haar MSc-Arch diploma behaalde. 

 

Tussen 2003 en 2005 werkte zij bij OMA/Rem Koolhaas en tussen 2006 en 2009 met SANAA/Kazuyo Sejima & Ryue Nishizawa in Tokyo.  In 2009 richtte zij studio maks op. Met maks werkt ze aan projecten van allerlei soorten en schalen: de projecten variëren van  kunst-installties en meubilair tot grotere publieke gebouwen en stedelijke herontwikkelings strategiën.  

 

Marieke heeft lezingen gegeven en doceerde aan verschillende universiteiten, zoals de TUDelft, de Amerikaanse Universiteit van Sharjah, de Graduate School of Architecture in Yokohama, Princeton University en Harvard. 

Ze maakt tevens deel uit van de adviescomissie Acrhitectuur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

In het studiejaar 2013-2014 (1ste semester) verzorgt Marieke Kums het atelier "Sun Lab".

Lees minder
Theo Kupers
Theo Kupers (1963) is architect. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam en begon zijn loopbaan in 1987 bij Mecanoo architecten, waarna hij zich in 1996...
Lees meer

Theo Kupers (1963) is architect. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam en begon zijn loopbaan in 1987 bij Mecanoo architecten, waarna hij zich in 1996 als zelfstandig architect in Rotterdam vestigde  met de oprichting van N2 architekten. Met zijn bureau realiseerde hij tot 2012 zeer verschillende soorten gebouwen. Naast verschillende woonhuizen zijn de bekendsten het woongebouw de Olieberg in Scheveningen, de herbestemming van 10 Rijksmonumenten op de Westergasfabriek en de nieuwbouw van het Kunstenhuis in Amsterdam. Het behalen van de scholenbouwprijs 2004 heeft zijn werkterrein nadrukkelijk verbreed tot onderwijsgebouwen, met brede school de Wereld op Zuid, ZMLK school Duinzigt in Scheveningen en Dorpsschoolhuis Pingjum als zijn meest recente producten. Theo Kupers was eerder als gastdocent verbonden aan de TU Delft, Willem de Kooning Academie en diversen Academie van Bouwkunst. Sinds 2012 werkt hij samen met architect Jeroen Schipper.

 

In het studiejaar 2013-2014 (2de semester) verzorgt Theo Kupers het atelier "School" samen met Jeroen Schipper.

Lees minder