menu sluiten
zoek terug
terug

OPEN STUDIO’S -VRIJDAG 22 DECEMBER

De eerstvolgende OPEN STUDIO’S vinden plaats op vrijdagavond 22 december van 17:00-20:00 uur op de Academie. Deze datum is GEWIJZIGD – de verspreidde posters communiceren een andere datum. Benieuwd wat je kunt verwachten? Een expositie van studentenwerk gecombineerd met de vrijmiborrel.

Hoe dragen we zorg voor onze omgeving op een manier die nu verschil maakt en toekomstwaardig is?
De sociaaleconomische en klimaatopgaven vragen om een andere benadering van de praktijk van bouwen en ruimtelijke ontwikkeling en om een andere werkwijze voor architecten en stedenbouwkundigen.

De opgaven zijn bekend: onze grondstoffen zijn eindig; klimaatverandering en afname van biodiversiteit dwingen tot aanpassing van onze consumptie- en productiepatronen en sociale rechtvaardigheid is een fundamenteel onderdeel van duurzame ontwikkeling.

Ieder half jaar werken studenten van de masteropleidingen Stedenbouw en Architectuur aan vraagstukken uit de praktijk met het oog op de wereld van morgen, onder begeleiding van onze partners uit het werkveld. Benieuwd naar de ontwerpopgaven en uitkomsten van het eerste half jaar van dit academiejaar?
Bezoek dan de OPEN STUDIO’S, waar studenten collectief tentoonstellen.

Studio Typisch Wonen werkt aan woonplattegronden die vormen van samen mogelijk maken; Studio Dekolonisatie van het Paleis bevraagt de representatie van het koloniale verleden in de architectuur; Studio Town Hall Rituals ontwerpt het stadhuis van de 21e eeuw; Studio Intense Stad ontwikkelt toekomstbestendige en klimaatneutrale infrastructuren voor woon-werk-mileus op voormalig vliegveld Zestienhoven en Studio We own the City onderzoekt hoe je met collectieve projecten het sociaalruimtelijk weefsel van de stad kunt versterken.

 

Vrijdag 22 december 17u00 – 20u00 

17u00   RAvBar OPEN 

             Tentoonstelling Studentenwerk – OPEN STUDIO’S – 

             De Academie trakteert op snacks van de buren Chinny, Westzeedijk.

18u00   Informatiebijeenkomst voor prospect studenten

             Aanmelden voor deze bijeenkomst word op prijs gesteld. Tijd: 18u00-19u00 

20u00  RAvBar sluit

            Einde OPEN STUDIO’S

 

Meer weten over deze OPEN STUDIO’S, bekijk dan de terugblik van de Open Studio’s van juni 2023. Deze was onderdeel van de werkconferentie ‘No More Building as Usual’.

Terugblik Open Studio's 2022/2023 S2

00.08 Introductie Directeur Marcel Musch
01.00 Studio Circulair Paviljoen
Student Nikita van Emous
01.53 Studio Alles ist Umbau
Student Sucre Wanga
03.02 Studio Meet me by the Fountain
Student Marina Samveljan
04.08 Studio Academiegebouw
Student Niels Kraak
04.44 Studio One more time with Feeling
Student Shamal Soltani