Martin Aarts stedenadviseur
ontwerpdocent | voorzitter Vrienden van de Academie

Lees meer
sluiten

Martin Aarts

stedenadviseur
ontwerpdocent | voorzitter Vrienden van de Academie

“Wat ik zo leuk aan de Academie vind, is dat ze zo vernieuwend is en dat studenten zich bewust worden van de adviserende rol die je als architect of stedenbouwkundige hebt. Dat je vreselijk goed moet kunnen ontwerpen om in je adviserende rol te laten zien dat er meer mogelijk is dan de opdrachtgever tot dan toe denkt. Een dubbelrol heb je. Teken wat de opdrachtgever zegt. Zo precies mogelijk. En dan, en dat is zo knap, dan laat je zien wat er nog meer mogelijk is, voor hetzelfde geld, met hetzelfde verlanglijstje. En daarom moet je ook zo goed kunnen ontwerpen. Op dat moment, als je dat allebei kan, ben je ongelofelijk effectief. In combinatie met de kleine schaal van de opleiding en de persoonlijke benadering is de Academie daarom als formule zo ongelofelijk vruchtbaar.”

Rotterdamse opgaven

Team

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst wordt geleid door een Staf die bestaat uit een directeur, twee opleidingshoofden en een aantal opleidingscoördinatoren. Samen met het ondersteunend personeel geven zij vorm aan het onderwijs, het beleid en de uitvoering. Bekijk wie er in het team van de RAvB zitten en hier voor de algemene contactgegevens en de Staf.

Docenten

Elk jaar stelt de Academie voor haar programma een nieuw docententeam samen. Onze gastdocenten en sprekers staan midden in de praktijk. Daardoor zijn ze actief betrokken bij actuele opgaven en thema’s. De studio’s worden begeleid door architecten en stedenbouwkundigen. Het theorie- en vaardighedenonderwijs door een keur aan ontwerpers, kunsthistorici, economen, sociologen en kunstenaars. Door ontwerpers, voor ontwerpers dus!

agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

06.12

Slotpresentatie Umut Türkmen


Openbare bijeenkomst
Lees meer

08.12

Slotpresentatie Kevin van Elten


Openbare bijeenkomst
Lees meer

09.12

Slotpresentatie Lisa van der Slot


Besloten bijeenkomst
Lees meer