menu sluiten
zoek terug
terug
Professionele Positionering

Professionele Positionering

Professionele Positionering

Het beroep van architect en stedenbouwkundige heeft een sterke oriƫntatie op de praktijk, gecombineerd met een groot maatschappelijk bewustzijn bij de vakuitoefening. Beide vakgebieden zijn ook continu volop in beweging. Binnen die context wordt van architecten en stedenbouwkundigen verwacht dat ze in staat zijn om zelfstandig hun kennis en vaardigheden toe te passen in de beroepspraktijk. Het continu activeren van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn misschien wel de belangrijkste basisvaardigheden die architecten en stedenbouwkundigen nodig hebben om de continu veranderende beroepspraktijk tegemoet te kunnen blijven treden. Voor de Academie betekent dat, dat wij een grote nadruk leggen op de eigen verantwoordelijkheid van onze studenten voor hun zelfbewuste en zelf reflectieve positionering als professional in het werkveld.

De Academie biedt de studenten een platform waar zij samen met medestudenten en ervaren architecten en stedenbouwkundige uit het werkveld in dialoog gaan over actuele ontwerpvraagstukken. Ze worden uitgenodigd om op hun handelen in de praktijk te reflecteren en zich bewust te worden van de betekenis van hun handelen voor het werkveld en de maatschappij.

Professionele Positionering
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

18.04

Afstudeerpresentatie Ivo van Doorn


openbaar toegankelijk
Lees meer

19.04

Lecture Stephen Taylor


19.04

Afstudeerpresentatie Marjolijn Vrolijk


openbaar toegankelijk
Lees meer