menu sluiten
zoek terug
terug
Ernie Mellegers zelfstandig kunsthistoricus en onderzoeker | theoriedocent
Lees meer
sluiten

Ernie Mellegers

zelfstandig kunsthistoricus en onderzoeker | theoriedocent

“Het idee van de Academie is verschrikkelijk mooi. Dat goede architecten nieuwe architecten opleiden. Er is een cultuur, een atmosfeer, waarin je met zijn allen aan het onderzoeken bent voor een groter doel. De mix van studenten uit verschillende jaren bevordert de uitwisseling van kennis en ervaringen. In het programma van de Academie is er veel aandacht voor het nadenken en gesprek over het vak zelf. Dan zie je ook hoe belangrijk de kleine schaal van de Academie is. Dit soort scholen moet niet groot zijn.”

kleinschalige community

Theorieonderwijs

Theorieonderwijs

Architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen is gebaseerd op zowel vaardigheid als kennis. Aan het één heb je maar weinig zonder het andere.

Een ontwerpopleiding kan niet zonder een theoretisch component in haar programma. De Academie biedt verschillende collegereeksen aan die zorgen voor de ontwikkeling van de noodzakelijke theoretische bagage. Het stimuleert de student om een eigen positie in te nemen binnen de architectuur of stedenbouw en zijn handelen in een groter kader te plaatsen.

Theorieonderwijs
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

18.04

Afstudeerpresentatie Ivo van Doorn


openbaar toegankelijk
Lees meer

19.04

Lecture Stephen Taylor


19.04

Afstudeerpresentatie Marjolijn Vrolijk


openbaar toegankelijk
Lees meer